hur man byter glödlampa i ett tredje bromsljus

hur man byter glödlampa i ett tredje bromsljus

Det tredje bromsljuset, som ibland kallas centrum-monterade eller högt monterade bromsljus, blev standard på alla bilar som säljs i Nordamerika under 1986, även om det uppfanns för över ett decennium tidigare. Regeringen studier tyder på att fordon som inte hade en lätt centrum broms hade en högre möjlighet att delta i en påkörning bakifrån. Av denna anledning är det viktigt att byta glödlampa i högt monterade bromsljus när det bränner ut

Du behöver:. .
Platt skruvmejsel
Philips skruvmejsel.
En ny glödlampa.


1.
Leta bilens tredje bromsljus bostäder, som kan nås från den bakre paketet hyllan under bakrutan, eller från det övre bakre foder nära toppen av den bakre fönstret.
2.
Avlägsna fästskruvarna från broms-ljus bostad med en Philips skruvmejsel i en moturs, om sådan finns. Använd en platt skruvmejsel för att bända huset upp för att släppa anläggningen klippen om det inte finns några synliga skruvar på din bostad.
3.
Dra tredje broms ljus bostad en bit från sitt fäste yta. Vrid glödlampan uttaget i moturs riktning och dra den direkt från huset. Dra glödlampan ur vägguttaget och kassera den.
4.
Tryck en ny glödlampa i sockeln tills den sitter på plats. Tryck glödlampan uttaget tillbaka in i bostäder och vrid den medurs för att låsa den på plats.
5.
Passa in flikarna på bostäder till spåren i monteringsytan . Skjut höljet på plats tills den kläms fast. Kör fästskruvarna igen och dra åt med en Philips skruvmejsel i medurs riktning, om din bostad är så utrustad.

Tips och varningar


 • Om du ändrar Lampan i pickup tredje bromsljus, kan det behöva göras från utanför förarhytten, beroende på lastbilens märke och modell. Klättra in i lastutrymmet för att ta bort lamphuset på baksidan av hytten på toppen. Gör det genom att vrida ut anläggningen skruvar i en moturs med en Philips skruvmejsel. Placera skruvarna åt sidan. Dra lamphuset rakt ut från baksidan av hytten. Vrid glödlampan uttaget på baksidan av huset i moturs riktning och dra den rakt ut från huset. Dra glödlampan ur vägguttaget och sätt i en ny glödlampa. Byt lamphuset i omvänd ordning. Kontrollera din bruksanvisning för specifika anvisningar för din pickup's tredje bromsljus.
 • att ta reda på vad den rätta ersätta glödlampan är till tredje bromsljus, kontrollera ägarens manual för din bil.


 • Relaterade artiklar


  hur man Lube en kulled
  hur man får platina rodium och / eller palladium av en katalysator
  hur man byter en PCV ventil på en Buick 3800
  vad är en lagerutdragare verktyg?
  hur man kan stoppa bilen Windows från imma
  hur reparera tråden av en avtappningspluggen i en Volkswagen Jetta
  hur du ändrar bränslefiltret på en 2001 kavaljer
  hur man återställer den bakre luften lätt väska sensor på 2007 corolla
  hur man kan förbättra gas körsträcka med på rätt sätt med tändstift
  hur man rengör ett spår kolvring