hur man byter ett oljetråg på en 1994 chevy S-10

hur man byter ett oljetråg på en 1994 chevy S-10

1994 års Chevy S-10 är en kompakt pickup och den andra generationens serien S-10s införts av Chevrolet. Med början år 1994 var 2,8-liters V6-motor ersättas med en beefier version: en förstärkt 4. 3L Vortec V6. 1994 års S-10, liksom andra bilar, använder motorolja för att smörja motorn, vilket gör att komponenter att glida förbi varandra med en minimal förlust av makt på grund av friktion. Använd motorolja samlas i oljetråget, som vilar under motorn på sårbara för fordonet. Att slå en stor sten eller kruka hål kan skada oljetråget, vilket orsakar en läcka. Lyckligtvis byta oljetråget är en enkel uppgift men det kräver lite muskler. Räkna med att tillbringa en eftermiddag under din S-10 att byta oljetråget

Du behöver:.
Plastback
Domkraft.
Pallbockar (2).
Skiftnyckel istället.
Hylsnyckelsats.
Ersättning oljetråget.
Packning tätningsmedel.
Handskar.
Stor platt skruvmejsel.


1.
Kör S-10 motor i ca 10 minuter att värma oljan i motorn så att den töms snabbare från oljetråget men inte blir så varm att den bränner din hand.
2.
Placera en domkraft bakom ett av framhjulen på chassit lyft sedan upp S-10. Skjut en pallbock under de S-10, att hitta en plats på chassit ungefär en fot bort från ytterkanten av fordonet. Sänk fordonets vikt på domkraften och upprepa processen på andra sidan av lastbilen.
3.
Skjut under S-10 motor och leta efter oljetråget, som är så stor, fyrkantig och grå. En bult kontakten sticker ut från sidan av oljetråget.
4.
Placera en plastback under bulten kontakten och använd en skiftnyckel för att lossa kontakten. Avsluta lossa den för hand. Den smutsiga oljan kommer att hälla i plastback.
5.
Ta bort plasten bin och börja skruva de sex skruvarna som håller oljetråget till motorn montera När oljan runnit helt. Använd en 9 mm hylsnyckel, vrida den moturs, ta bort varje bult. Dessa bultar är belägna i ytterkanten av oljetråget och orienterade vertikalt.
6.
Wedge huvudet på en platt skruvmejsel mellan oljetråget och motorfästet. Hit rumpa på skruvmejseln med en hammare, köra huvudet ytterligare mellan pannan och motorfästet. Fortsätta denna process, nyfikna oljetråget bort från motorfästet, tills oljetråget lossnar.
7.
Jämför gamla oljetråget till ett nytt, kontrollera för eventuella skillnader i längd, bredd, höjd, position och antal nitar där bultarna passar.
8.
Placera en heldragen linje i packningen tätningsmedel på ytan av oljetråget som kommer att ta kontakt med motorfästet.
9.
Tryck på oljetråget stadigt mot motorfästet i samma riktning som det gamla oljetråget. Skruva de sex bultarna på plats tills de är tätt mot oljetråget.
10.
Titt under huven för motorolja gemensamma jordbrukspolitiken, som är rund, svart och märkt "Motor Oil . " Tvinnas detta locket och häll i fem liter ny olja. Sätt tillbaka locket och vrid motorn på ett par minuter. Stäng av den, vänta en minut sedan kontrollera att oljestickan läser nära Full märkning som visar S-10 har rätt mängd ny motorolja.


Relaterade artiklar


hur man byter en 98 strålkastare Ford Ranger
hur du tar bort den främre strålkastare på en 2001 f-150
hur platsen-reparera enskiktsfärg bas och klarlack
hur man byter strålkastare på en Ford Ranger
hur man programmerar en fjärrstyrning för en 1998 corvette
hur du justerar strålkastarna för en Silverado
hur man byter luften i kabinen filter för en 2006 Honda CR-V
hur du ändrar blinker glödlampa på en 1999 Jetta
hur man rengör ett spår kolvring
hur man kan bryta in BMW-motorer