hur man byter en startmotor i en Nissan lastbil

hur man byter en startmotor i en Nissan lastbil

Om du har problem startar din Nissan lastbil, det finns en chans att din startmotor behöver bytas. För att identifiera om problemet är din förrätt eller ditt batteri, hoppa startar lastbilen med hjälp av ett annat fordon. Om lastbilen inte startar och du hör ett rullande och klickande ljud är startmotorn dålig

Du behöver:.
Hylsnyckel med adaptrar
. Ersättning startmotorn.
Mekaniker handskar.
Platt skruvmejsel.


1.
Leta upp startmotorn. Generellt är startmotorn placerad mellan motorn och överföringen av ett fordon. Ett annat sätt att positivt identifiera startmotorn är att följa den positiva batterikabeln till där den delar sig, den ena sidan går till startmotorn, den andra till generatorn. Leta efter en del som är ungefär hälften så stor som en fotboll och ser ut som två cylinderformade stycken ihop (en cylinder är större än den andra). Om startmotorn ligger långt ned på motorn, måste du höja lastbil på ramper eller pallbockar.
2.
Bort den negativa kabeln batteriuttag från bilens batteri med en hylsnyckel. Vänta 15 minuter innan något arbete kring lastbilens motor tillåta alla avgifter för att skingra.
3.
Ta bort alla delar som hindrar dig från att komma åt startmotorn på din Nissan lastbil, om det behövs. (Till exempel kan startmotorn vara placerad under luftintaget, som ofta kan avlägsnas genom unsnapping ett par klipp, slangar och skruvar. )
4.
Koppla den elektriska anslutningen flik som leder till startmotorn.
5.
Använd en hylsnyckel att ångra bultarna som håller startmotorn på plats. Generellt finns det två bultar säkra startmotorn, ibland finns det tre, beroende på modell av startmotorn. Var noga med att sätta bultar på ett ställe där de inte försvinner eller smutsade.
6.
Installera den nya startmotorn på plats och se till att skruvarna går i enkelt och smidigt. Om de inte gör det kan det vara en indikator på att startmotorn inte är kö på rätt sätt med svänghjul av bilen. Om startmotorn inte är korrekt i linje med svänghjulet, kommer det inte att starta bilen när det är fixerade.
7.
Anslut den elektriska anslutningen flikarna och den negativa batteripolen kabel. Om du tog bort några delar för att få tillgång till förrätt, installera om dem i rätt ordning och placering. Lägre trucken om du var tvungen att höja den på ramper eller pallbockar för att få tillgång till startmotorn.


Relaterade artiklar


hur man byter strålkastare på 2007 mustang
hur du vill justera strålkastare på en Volvo 850
Kan jag byta instrumentpanelen i min F-150?
hur man byter en serpentin bälte på en 1999 Plymouth Voyager
hur man rengör rost från krom ekrar
hur du tar bort ett NC kvicksilverbrytare
hur man ändrar en syresensor i en jeep 2005 3.7l
hur du lägger transmissionsolja till 2002 F150 automatisk
hur man skriver attraktiva begagnad bil annonser
ofta oljebyten