hur man byter en 1990 GMC pan lastbil olja

hur man byter en 1990 GMC pan lastbil olja

GMC truck är en verk lastbil och det är inte ovanligt att oljetråget sig skador. Oljetråget måste bytas ut omedelbart när det inte längre kan hålla oljelagren. Byta oljetråg sig inte är en komplicerad uppgift. De andra delarna i denna uppgift kan vara tidskrävande, eftersom du måste byta packning och använda färska olja. Oljefiltret alltid måste ändras när man byter oljan. Denna uppgift kommer att lämna din lastbil med en ny oljetråg och ny olja

Du behöver:. .
Hjulklossindikator
Skiftnyckel istället.
Tråget.
Hylsnyckel.
Hylsnyckelsats.
Razor skrapa.
Spackelspade.
Nya oljetråget.
Nya oljetråget packning.
RTV svart silikon.
5 liter av motorolja.
Ren trasa.
Hammer.

Borttagning av Sump


1.
Krypa under lastbilen för att hitta oljetråget. Oljetråget är längst ner i motorn.
2.
Placera en avtappningskärl under motorn. Brunnen pan måste kunna hålla minst sex liter.
3.
Lossa avtappningspluggen i botten av motorn dräneringstråget med en skiftnyckel istället. Låt all olja rinna ut i stekpannan. Skruva avtappningspluggen tillbaka i kastrullen.
4.
Leta upp oljefilter direkt framför motorn. Skruva loss oljefiltret med en oljefilternyckel. Placera filtret med spillolja.
5.
Lossa och ta bort bultarna som håller oljetråget på plats. Det kommer att finnas 16 till 20 bultar att ta ut. Placera skruvarna på ett säkert ställe så att du kan komma åt dem när du är redo att installera den nya oljetråget.
6.
Dra pannan ner med händerna. Packningen runt pannan kan ha skapat en tätning som gör pannan envis för att ta bort. Slå på stekpannan med en hammare för att lossa greppet från botten av motorn.
7.
Skrapa botten av motor med spatel eller rakkniv skrapa rensa bort någon av de återstående packningsmaterialet.

Installera det nya Sump


1.
Match packningen runt kanten på den nya oljetråget. Se till att hålen i packningen matchen bulthålen på pannan. Ta packningen av oljetråget.
2.
Häll ett tunt pärla av svart RTV silikon runt ytan på oljetråget. Ringa in bulthålen med silikon. Placera packningen runt oljetråget över silikon. Silikonet kommer att se till att packningen stannar kvar medan du placerar oljetråget i botten av motorn.
3.
Placera oljetråget till motorn. Se till varje bult träs innan du drar åt med skiftnyckel. Dra åt bultarna i en korsvis tills alla bultar är åtdragna.
4.
Häll en liter motorolja i oljefiltret. Doppa ett finger i motorolja. Fördela oljan runt den svarta packningen på toppen av oljefiltret. Oljan kommer att fungera som ett smörjmedel för att göra en bättre tätning. Detta kommer att bidra när filtret är redo att ändras vid nästa oljebyte intervall.
5.
Skruva oljefiltret till olje-filterhuset med händerna. Skärpning filtret med en skiftnyckel kommer att beröva trådar på filtret.

Lägga motorolja


1.
Öppna huven för att få tillgång till motorrummet. Oljelocket sitter på ventilkåpan. Skruva av oljelocket och lägg den åt sidan.
2.
Häll i fyra liter olja på motorn. Dra motorn oljestickan ur oljesticksröret och torka av med en ren trasa. Sätt stickan i röret och dra ut den. Leta reda på nivån av oljan mot markeringarna på mätstickan. Häll i olja på halv-kvart mellanrum och kontrollera nivån på stickan tills nivån indikerar full. Skruva oljelocket tillbaka över ventilkåpan.
3.
startar lastbilen och låt den gå i minst fem minuter. Stäng av trucken av och låt det sitta i ytterligare fem minuter. Kontrollera oljan igen för att garantera den nivå är full. Lägg till mer olja om det behövs.

Tips och varningar


 • Höj lastbil på pallbockar om det inte finns utrymme att arbeta. Alltid höja lastbil genom att den främre ramen järnväg och placera pallbockar under axlarna. Sänk lastbil på till domkraften. Blockera tillbaka hjulen så att lastbilen inte rulla tillbaka.
 • extremt försiktig när du arbetar under en lastbil. Kontrollera att parkeringsbromsen är inställd.
 • Kontakta din lokala återvinningscentral eller bil-delar butik för bortskaffande av avfall motorolja och oljefilter.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en bromsrotortemperatur på 1995 honda
  hur du ändrar luftfiltret på en 1994 toyota pickup
  hur man fixar rost på lastbilar
  Vad är funktionen av en insprutare?
  hur man justerar bakre bromsarna på en Honda 300ex
  hur man roterar däcken på en odyssé
  användningar av ett bilbatteri
  hur man byter en distributör mössa och rotor
  hur man ändrar ford 500 torkarblad
  hur man installerar en stuga luftfilter på en mazda årtusenden