Vad är funktionen av en insprutare?

Vad är funktionen av en insprutare?

Funktionen av ett insprutare är att spraya finfördelade bränslet in i förbränningskammaren av en förbränningsmotor. Bränsleinsprutning blev det främsta bränsletillförsel system i bilar med början i mitten av 1980-talet. Sprayen från en insprutare kan vara kontinuerlig eller intermittent

Definition av en Insprutare

insprutare är ett litet munstycke där flytande bränsle sprutas under högt tryck. Den fungerar som en munstycke av en högtryckstvätt. Placeringen av injektorn kan vara i en annan del av motorn beroende på vilken typ av bränsle insprutningssystem som används. Högt tryck från bränslepumpen matar bränslet till bränsle.

Exakt bränseldoseringen

insprutare meter bränslet mer exakt än en förgasare. Därför är ingen drivmedelsförluster. Resultatet av en sådan exakt mätning är ökad effekt, mindre utsläpp och lägre bränsleförbrukning. Rätt mängd bränsle sprutas in i förbränningsrummet eller spjällhuset. Överskott bränsle går tillbaka till bränsletanken. En mätenhet levererar bränsle till bränsle injektorer, enligt Reader's Digest Complete Car Care Manual.

General Motors sade 1982 att bränsleinsprutningssystemet levererar rätt mängd bränsle efter den elektroniska styrenheten läsningar insugningsundertryck, motortemperatur och rotationer motor per minut.

maximalt luftflöde

insprutare frigör också intaget för maximalt luftflöde. Gaspedalen är inte nödvändigtvis en gas pedal. Det styr placeringen av gasspjället. Luftflödet ökar eller minskar beroende på gaspedalen ståndpunkt.

Luftflödet och bränsleblandning är optimerad av enheten motorstyrning hundratals gånger per sekund. Luftflödet och bränsleblandning bestämma hur lång tid det insprutare sprutar in bränsle i hamnen, enligt Auto Media.

Bränsleinsprutning Modes

insprutare av en kontinuerlig insprutningssystem sprutar in bränsle i inlopp på en kontinuerlig basis. Denna typ av spridare har lämplig för användning i personbilar.

Den intermittenta bränsleinsprutningssystemet har bränslet insprutare spray i inlopp med specifika intervall. Detta läge har legat till grund för dieselmotorer ända sedan de först tillverkades, enligt Reader's Digest Car Complete Car Care Manual.

Bränsleinsprutning

spjällhuset injektionen har insprutare placerad över injektorn ventiler. Bränslet sprutas in i spjällhuset. Detta är en av de tidigare typer av bränsleinsprutningssystem anställd när biltillverkare som ersätter förgasaren med bränsleinsprutning.

En multipel-port insprutningssystemet har en injektor för varje cylinder. Injektorn sprutar bränslet direkt vid insugsventilen. Bränslet injektorn kan leverera mer-konsekvent mätning av bränsle till varje cylinder, och resultaten är mer effekt och lägre utsläpp, enligt AffordableFuelInjection. com.


Relaterade artiklar


hur man beräknar min motorns hästkrafter
hur man byter termostat för en 1990 Pontiac Lemans
chevy strålkastare byta bort
hur man byter strålkastare på en 1992 accord
hur man kan kontrollera vattennivån på en 12-volts batteri
Vad händer när du inte ändrar din bil olja?
hur man byter en distributör mössa och rotor
hur man byter en toyota däck
steg-för-steg fönster toning
Hur ändra ett luftfilter på en 2004 Chevrolet Impala