Vad är funktionen av avgassystemet?

Vad är funktionen av avgassystemet?

Ett avgassystem bär av avgaser och andra förbränningsprodukter bort från en bilmotor. Det gör det möjligt att fordonet körs med minimalt brus, rök och föroreningar som överförs till miljön. Ett korrekt omhändertaget avgassystemet är avgörande för ren och effektiv drift av bilen

Funktion

För den förbränningsmotor som driver lastbilar, bilar och motorcyklar, avgassystem bär avgaser från motorn och genom ett system av grenrör och rör. Avgassystemet är en viktig del av ett fordon motor och skall hållas i gott skick, annars motorns prestanda och körsträcka kommer att drabbas.

Avgasrör

avgasgrenröret är den första delen av avgassystemet. Det består av en rostfri stål, aluminium eller gjutjärn enhet som gränsar motorns förbränning cylindrar och samlar avgaser från förbränningsprocessen. Bil entusiaster har möjlighet att detaljerar den motorn med avgas sidhuvuden eller påluppdragare, som är en serie av ledningar som är individuellt kopplade till cylindrarna. Att avgaserna kanaliseras till en samlare som leder avgaserna till sekundära delar av avgassystemet. Detta arrangemang tillåter motorn att arbeta mer effektivt.

Ljuddämpare

Ett system med avgasrör bär avgaserna genom en ljuddämpare, som innehåller en rad förbryllar att dämpa ljudet från motorn förbränning och fly gaser. Utan en ljuddämpare, skulle bullret från förbränning fly direkt från avgasröret, vilket skapar en enorm distraktion för förare och fotgängare. Enligt lag i alla stater, måste bil halsdukar vara i gott skick.

Katalysator

En katalysator fullbordar tändning av gaser som har ofullständigt förbrända inom motorns brännkammare. Katalysatorn förhindrar föroreningar såsom kolmonoxid och kväveoxider från att komma ut i atmosfären. Enligt lag måste katalysatorn vara i gott skick, och många stater kräver årlig undersökning av denna komponent för att säkerställa att fordonet släpper ut minimalt föroreningar i luften.

avgasröret

Motoravgaserna slutligen når avgasrör, som är gjord av rostfritt stål eller stålrör. Avgasröret skorstenar gaserna bakom eller ovanför bilen. Moderna avgassystem har minskat bil föroreningar med ett betydande belopp under de senaste decennierna och har bidragit till att minska avgaser och andra föroreningar i de flesta större städer.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en serpentin bälte på en 1995 Chevrolet Corsica
hur man rengör plast dimmigt strålkastare täcker
DIY oljebyte för en 2004 Ford Taurus
hur man byter tändstift på en 2000 Kia Sephia
hur man återställer tjänsten motorn snart ljus på min nissan
dörr stift installation på en 1998 chevy blazer
oljebyten och konsumenternas rättigheter
hur du ändrar strålkastarna på en Buick mötesplats
hur man kan kontrollera ett bilbatteri som läcker nuvarande
bilvax instruktioner