hur man skär & buff bil färg

hur man skär & buff bil färg

Skapa en hög glans lysa på din bil tar mer än en hink och svamp. Styckning färgen --- processen att strippa av en mikro-tunt lager målgång --- är nödvändigt för att hålla den hög glans, showroom glans intakt. Om du behöver bara måla en del av ditt fordon för att skapa en smidig, fabrik finish, skärning kommer fortfarande att krävas. Styckning kan göras med en slipande kräm, för färg jobb som behöver extra arbete, slipning med våtslippapper kommer att bli nödvändigt

Du behöver:
Rotary polerare. .
Ull skära pad.
Mjuk tuffande pad.
Sandpapper.
Slipkloss.
Cutting förening.
Polska /vax

Cutting Paint med sandpapper


1
Njut sandpapper i en hink under minst 15 minuter. . Natten är idealiskt. Den klarlack finish från fabriken är tunn och kan enkelt tas bort, använd 3000-slippapper. För gör-det-själv-lackeringar, 1200-till 2000-slippapper kan användas. (Sandpapper för att doppas i vatten utan att falla isär finns på en bil butik. )
2
Rengör bilen av smuts och fett. Låt torka helt. Om bilen är ren till att börja med, sedan spraya lätt med en slipning smörjmedel, torka rent med en mjuk, luddfri trasa.
3.
Sand färgen i en back- och-tillbaka rörelse. Använd 1200-slippapper först om det är en själv-lack, eller 3000-grus om det är en fabrik lack. Håll sandpapper våt imma med en sprutflaska eller slang. Undvik att doppa sandpapper i hinken, eftersom detta kommer att förorena papper fortfarande i hinken. Skölj området med jämna mellanrum att kontrollera ditt arbete.
4.
Upprepa med en 2000-slippapper om du slipar en egen målade ytan. Den fina papper gör så att färgen smidigare eftersom det tar bort grus raderna från 1200-slippapper. När den är klar kommer den färgen ser matt och grumlig.

Buffert


1.
Bifoga en ull kratsning huvudet mot roterande polermaskin. Även mjuk, kommer en ull polering pad skapa en hel del friktion på färgens yta. Prep kudden med polering och slipning smörjmedel.
2.
Applicera en skär grädde eller föreningen till bilen. Buff med lammullshättan vid 1500 rpm. Buff ett litet område, ca 2 meter-by-2 fötter. Kontrollera om färgen blir blankt. Om inte, vrid påskynda ytterligare 100 rpm. Kontrollera också att det finns tillräckligt med skär grädde på plattan för att lämna en oljig film. Om inte, arbetar du för torr.
3.
Växla lammullshättan för en skum buffert pad. Prep med polering och slipning smörjmedel.
4.
Applicera en liten mängd polering grädde till bilen. Fungerar det att använda en fram och tillbaka rörelse med buffert inställd på 1300 varv /min. Lätt tryck behövs för detta sista putsning steget. Håll buffert rörelse. Applicera mer polering kräm som behövs.

Tips och varningar


Håll
 • bufferten flyttar för att undvika att bränna lacken.
 • Arbeta alltid i ett cool, skuggade området. Direkt solljus kommer att värma färgen, den produkten för att torka för fort.
 • Luta inte buffert i ett försök att polera ut ett märke. Detta kan bränna lacken eller orsaka ojämn virvel märken.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bränslefiltret på en ford Freestar
  hur man byter luftfilter under 2008 impala
  full storlek chevy generator remskiva avlägsnande
  Pennsylvania lagar för lampor motorcykel svans
  olika typer av aluminium polish
  hur du ändrar vätska på en Allison Transmission
  hur man byter luften i kabinen filter på en 2002 Buick Century
  hur man installerar Honda Civic strålkastare
  hur man byter motorolja snabbt
  hur man får platina rodium och / eller palladium av en katalysator