hur man kan öka bränsle körsträcka för en 2003 Dodge 3500 Cummins

hur man kan öka bränsle körsträcka för en 2003 Dodge 3500 Cummins

I 2003 års Dodge 3500 Cummins Diesel gjorde först sitt utseende under 2003 och är en mycket vanlig motor som används i Dodge Ram raden av lastbilar. Dessa är i full storlek lastbilar som har varit genomgående storsäljare. Om du inte är villig att betala för en mer bränsleeffektiv motor, det bästa sättet att öka gas körsträcka med dessa Ram lastbilar är att följa korrekt körvanor och uppgradera vissa delar

Du behöver:. .
Däck
Avgassystem.
Sängöverkast.
Prestanda intag.
Luftfiltret.
Diesel prestanda chip.


1.
Kontrollera om din Dodge lastbil däck har tillräckligt lufttryck. Däck som är över-uppblåsta eller för lågt minska körsträcka. Se till att dina däck har tillräckligt mönsterdjup, och att de är ordentligt anpassade och balanserade.
2.
Byt ditt avgassystem med en ny och bättre system avsedda för dieslar. Ett avgassystem bättre system kan minska arbetsbördan på en motor, öka bränsleeffektiviteten. Dessa nya system har bredare och rakare rör som förbättrar avgasflödet.
3.
Förbättra dina körvanor. Följ hastighetsgränsen, inte accelerera upp kullar eller rev motorn. Värm upp motorn för endast så länge som krävs. Använd din lastbil överväxel utväxling, vilket minskar hastigheten på motorn och dess bränsleförbrukning. Använd din bara luftkonditioneringen när det behövs. Kombinera dina ärenden till ett.
4.
Sätt ett lock på botten av din Dodge 3500 till minska luftmotståndet. Mindre luftmotstånd översätter till förbättrade körsträcka. Kör med fönstren stängda på en motorväg för att minska luftmotståndet.
5.
Installera en prestanda intag görs för dieselmotorer. En föreställning intag förbättrar luftflödet till motorn, som kommer att hjälpa den att använda mindre gas.
6.
Ta bort överflödig vikt från lastbilen. En tyngre fordon bränner mer bränsle. Endast innehålla rubriker i sängen och hytt som är nödvändiga. Använd inte extra breda hjul, överdimensionerade däck och extraljus. Alla dessa punkter ge tyngd till lastbilen.
7.
Uppgradera luftfiltret. Den extra kostnaden för ett bättre luftfilter kommer att spara pengar i det långa loppet eftersom de håller längre och täppa mindre lätt. Ju mer ren syre som når din motor, desto bättre och mer effektivt det kommer att fungera.
8.
Service din bil på en regelbunden basis. Tune upp det som rekommenderas av instruktionsboken. Kontrollera din lastbil regulator bränsletryck och motor komprimering. Båda kommer att öka bränsleförbrukningen när de inte fungerar som den ska.
9.
Placera en diesel prestanda modul eller chip i din lastbil. Modulerna är utformade för att ändra bränsleinsprutningssystem för att förbättra motorns prestanda och gas körsträcka.


Relaterade artiklar


hur man ändrar strålkastarnas lampor på en 2003 Mitsubishi Lancer
enklaste sättet att öka mpg på en 2000 Honda Accord V6
hur ändrar motorns kylvätska i en 1990 Nissan 300ZX
hur ändrar kylvätskan i en Elantra
hur man byter en strålkastare för Sedona
hur man byter ett däck på en Fiat 124
hur du tar bort reservdäcket på en 2000 Mazda MPV
hur du tar bort låsning hjulbultar
verktyg för underhåll av fordon
hur reparera rost ovanför hjulhusen på en Ford F-150 truck