hur man kan förbättra ford 7,3 bränsle körsträcka

hur man kan förbättra ford 7,3 bränsle körsträcka

Den 7,3-liters dieselmotor först installerats av Ford i sina fordon under 1994. Med tanke på namnet Power Stroke under det året, var den motor som används i Fords F-serie lastbilar samt diverse skåpbilar, kommersiella lastbilar och stadsjeepar. Ford slutade att producera dessa motorer under 2003, vilket innebär att om du har en, är ditt fordon antagligen ganska gammal. Ett av de bästa sätten att förbättra sin gas körsträcka är att installera uppgraderas bildelar

Du behöver:. .
Luftfilter
Avgassystem.
Däck.
Diesel prestanda chip.


1.
Sänk luftmotståndet av din Ford lastbil. Kör med fönstren stängda på motorvägar, om det är praktiskt. Installera ett lock över sängen av din lastbil att effektivisera luftflöde. Den täcker kan kosta upp till $ 500 eller så, men kommer att löna sig i längden. Bättre aerodynamik betyder bättre gas körsträcka.
2.
Byt ut luftfiltret i din Ford lastbil med nya och förbättrade sådana, och hålla det rent. Även om de kostar dubbelt så mycket som traditionella luftfilter, de är mindre benägna att täppa och mycket längre. En förbättrad luft Uppgiftslämnaren kommer att öka luftflödet till motorn. Ju mer luft en motor får, desto mindre bränsle går åt.
3.
Installera en diesel prestanda modul eller chip i din Ford lastbil. Det finns en mängd av dessa enheter finns på Internet eller på auto utbudet butiker. Dessa moduler förbättrar motorns prestanda genom att förbättra bränsleinsprutningssystem.
4.
Service din bil på en regelbunden basis. Byt olja varje 3. 000 miles och ställa upp det vid intervaller som rekommenderas i instruktionsboken. Berätta för din mekaniker till kontrollera lastbilens motor kompression och bränsle tryckregulator. Båda kommer att minska bränsle körsträcka om de inte är med maximal effektivitet.
5.
Ljusare din lastbil har mycket som möjligt. Ta bort alla objekt från sängen eller hytt som inte är nödvändiga. Installera inte överdimensionerad hjul och däck, eller visa poster av engångskaraktär som krom barer och extraljus. Alla av dem kommer att öka vikten på lastbilen och öka bränsleförbrukningen.
6.
Bibehålla en väl inflationen i dina däck. Däck som inte är ordentligt pumpade ökar bränsleförbrukningen. Detsamma gäller för däck som saknar slitbanan eller är inte korrekt balanserad och anpassas.
7.
Följa korrekta körvanor. Värm inte upp din motor för längre än nödvändigt. Följ hastighetsgränserna och undvik att varva med motorn. Använd din lastbil överväxel utväxling, vilket minskar hastigheten på motorn och den mängd bränsle du använder. Förvandla din luftkonditionering på bara när det behövs. Kombinera flera ärenden till ett. Använd din farthållare på motorvägen.
8.
Byt ditt avgassystem med ett nytt som utformats speciellt för dieselfordon. Ett bra avgassystem tillåter motorn att arbeta mer effektivt genom att förbättra avgasflödet med bredare och rakare rör. Bättre avgasflödet förbättrar kraft och bränsle körsträcka.


Relaterade artiklar


hur man rengör en alfa canopy
hur du tar bort kalkavlagringar från en bil
hur man byter en 2006 Montego bränslefilter
hur återansluta overhead tyg i en automatisk
hur du sälja din bil : vad göra när den presumtive köparen kontaktar dig .
hur man rengör klädsel trasa auto
hur du justerar strålkastarna på en 2000 Pontiac Grand Am SE
hur man byter en utforskare bränslefiltret
hur man byter en 1989 corvette bränslefilter
hur du tar bort ett bränslefilter från en motor