hur man byter ut luftfiltret i en grand husvagn

hur man byter ut luftfiltret i en grand husvagn

Dodge rekommenderar byte av motorns luftfilter varje 15. 000 miles för att säkerställa att motorn går jämnt och korrekt. Motorns luftfilter är en mycket viktig komponent i livslängden på din motor, eftersom det filtrerar luften som passerar genom motorn. Filtret fångar smuts, damm och andra partiklar och tar bort dem innan luften kommer in i motorn. Detta håller motorn ren och i trim. Ett smutsigt luftfilter ger dessa partiklar att komma in i motorn, vilket gör att motorn att använda mer gas och kanske igensättning mindre komponenter. Ersättning luftfilter kan köpas på lokal auto butiker och ersättning tar ett par minuter

Du behöver:. .
Skruvmejsel
Instruktionsboken.
Byte luftfilter.


1.
Placera Grand Caravan i "Park" och låt van sitta en halvtimme innan något underhåll under huven.

2.
Öppna huven och leta reda på motorns luft-filterhuset. Motorns luftfilter är placerad på passagerarsidan av bilen, precis under vindrutan och direkt ovanför automatlåda reservoaren och mätsticka, höljet är en fyrkantig svart låda. The Grand Caravan Instruktionsboken ger ett diagram, om det behövs.
3.
Ta bort de fyra skruvarna till luftfiltret locket på plats. Lyft upp kåpan, mot vindrutan, för att komma åt luftfiltret. Ta bort luftfiltret genom att dra ut den ur höljet och släng.
4.
Sätt i det nya luft-filterpatronen i huset. Stäng luftfilter huslocket och ersätta de fyra skruvarna, säkra och dra åt dem. Stäng huven.


Relaterade artiklar


Hur man säljer en dieselbil
läder behandlingar för bilbarnstolar
hur man byter strålkastare i en 1998 chevy Silverado
hur man installerar en stuga luftfilter på en volvo s80
hur man rengör strålkastarna på en 1999 ford Tarus
Kan jag byta instrumentpanelen i min F-150?
hur ändrar tändkablarna i en 1995 Tacoma
hur man återställer radion koden på en 1999 jaguar xj8
Pennsylvania lagar för lampor motorcykel svans
hur man får bättre körsträcka från en Ford F-150