hur man byter tändningslås på en 2000 Grand Am

hur man byter tändningslås på en 2000 Grand Am

Byte av tändningslåset på en 2000 Pontiac Grand Am är en måttligt hårt arbete för gör-det-själv-mekaniker, men bör det noteras att rattstången är ett fint instrument och kan lätt skadas. Det finns två sätt att veta om din tändningen behöver bytas. Nyckeln fastnat i låscylindern i tändningslåset och kan inte tas bort, eller om du kan sätta din nyckel i tändningslåset men det kommer inte att slå
1.
Koppla bort den negativa batterikabeln från terminalerna på din Pontiac Grand Am batteri. Detta garanterar att du undvika risken för elstötar liksom oavsiktlig uppblåsning av krockkudde. Efter att koppla bort batteriet, vänta 15 minuter innan du utför något arbete på bilen.
2.
Ta bort de tre försänkta skruvarna från rattstången för att komma åt församlingen tändningslåset. Om luckorna och inre delar av rattstången är smutsiga eller dammiga, försök att rengöra dem med en fuktig, luddfri trasa.
3.
Tryck på den grå knappen på pelaren under tändningslåset om din nyckel är fortfarande fast i låscylindern. Du måste vrida om nyckeln till "Off" och ta bort den för att ta bort resten av tändningslåset församling.
4.
Bort de två samband bultarna som håller på tändningen omkopplare trycks på plats. Koppla den elektriska anslutningen fliken leder till tändningen samt fliken som sitter bakom tändningslåset när du dra ut den från rattstången konsolen.
5.
Clip den elektriska anslutningen på fliken till det nya tändningslåset för ditt 2000 Pontiac Grand Am och skjut tändningslåset på plats. Du måste ha den nya nyckeln i tändningslåset som du skjuter in den på plats och vände sig till "Off". När den matchar den exakta position där det tidigare tändningslåset, vrid nyckeln till läge "på", och du hör ett klick från en flik som sträcker sig från botten av tändningslåset och ansluter till tändningen bostäder på ratten kolumn. Anslut den elektriska anslutningen fliken leder till tändningslåset.
6.
Anslut den negativa batteripolen och förvandla din bil på att se till att du har gjort alla anslutningar är korrekt mellan styranordningen kolumn och den nya tändningslåset. Installera styr-beläggningar kolumnen panel.


Relaterade artiklar


hur man byter en strålkastare för en 2002 VW Beetle
hur blöder du bromsarna på en 1992 chevy s10?
Vilka är de behandlingar för vattnet i en bils bränsleledning?
hur man byter en 2000 luft Avalon kupéfilter
hur man byter en ventil packning på en 1988 mustang
hur man använder goo varit på en målad bil yta
hur man rengör aluminiumhjul Truck & gastankar
felaktiga audi generator symtom
hur du tar bort vindrutan trim på en skyddsling
hur man installerar en stuga luftfilter på en mazda årtusenden