hur man byter olja på en Acura ti

hur man byter olja på en Acura ti

Slut på gas och du gå till en bensinstation, slut på olja och du gråter i väntan på en bärgningsbil. Olja, inte bensin, rankas som din Acura Ti viktigaste vätska. Olja smörjer din Acura rörliga delar och förhindrar motorn från överhettning och låser sig. Tillverkarna rekommenderar att du byter olja var 3. 000 miles, men de har inte annonsera jobbet enkelhet. En gör-det-själv oljebyte kräver några grundläggande verktyg, tar mindre än en timme att genomföra och kostar en bråkdel av det pris som snabbt lubes och återförsäljare auto.

Du behöver:
ramper eller domkraft och pallbockar
. Oljebehållare pan.
14 mm hylsnyckel.
Oljefilternyckel.
Byte oljefilter.
Shop trasa.


1.
Drive framhjulen på din Acura Ti på en uppsättning av ramper, eller använd en domkraft och placera bilen på pallbockar. Stäng av motorn.
2.
Öppna huven, lokalisera påfyllningslocket och ta bort den.
3.
Skjut en oljebehållare pan under Acura motor oljetråget. Ta bort oljepluggen genom att vrida den moturs med hjälp av uttag eller tång. Ställ kontakten åt sidan och låta den gamla oljan rinna i pannan.
4.
Torka av området runt avloppet hålet med en butik trasa. Håll kontakten och nya packningen mot hålet. Vrid kontakten moturs tills du känner att det klickar på plats. Dra ut kontakten genom att vrida medurs för hand. Vrid pluggen ett halvt varv med hjälp av uttag eller nyckel. Dra inte åt kontakten.
5.
Placera avtappningskärl under oljefiltret. Ta bort filtret och packningen med oljefilternyckel. Gnid ett tunt lager olja på den nya packningen och montera filtret för hand. Vrid den medurs för att dra
6
Häll ny olja i motorn och ersätta den oljepåfyllningslocket. . Kontrollera oljenivån med mätstickan. Mätstickan kommer att registrera ovan på hela varumärket eftersom oljan inte har kommit in i filtret ännu. Starta motorn och backa ramperna eller sänka bilen.
7.
Stäng av motorn och kontrollera oljenivån. Ta den gamla oljan till en godkänd bortskaffningsanläggning. De flesta bensinstationer, snabb lubes och verkstäder kommer att acceptera olje gratis.


Relaterade artiklar


hur man byter en BMW: s strålkastare
hur man byter luften i kabinen filter för en 2006 Honda CR-V
hur man byter en 1999 Audi A4 batteri
hur man byter S10 motorfästen
programmering instruktioner för fjärrstyrning på en 2007 impala
Växelspaksknopp borttagning instruktioner
dörr stift installation på en 1998 chevy blazer
hur man installerar tändstift i en Mercedes Benz
hur man byter en Honda batteri odyssey bil
2005 chevy malibu fjärrstyrning programinstruktioner