hur man byter olja i en 2006 Ford Freestar

hur man byter olja i en 2006 Ford Freestar

Ändra en Ford Freestar olja tar mindre än en timme och sparar kostnader för en kommersiell oljebyte. Med biltillverkare rekommenderar ett oljebyte varje 3. 000 miles för att hålla din motor i trim, de besparingar som snabbt lägga upp för att någon gör en måttlig mängd körning. Besparingar växa ännu snabbare för tunga förare. Jobbet kräver verktyg som ägs av de flesta gör-det-självare, och om du dokumentera dina oljebyten, kan du visa potentiella köpare, om du skulle sälja, så att ni tog väl hand om fordonet.

Du behöver:
ramper eller domkraft och pallbockar
. Oljebehållare pan (förslutbara).
13 mm hylsnyckel.
Oljeavtappningsskruv packning.
Oljefilternyckel.
Oljefilter.
Handduk.


1.
Kör på ramper. Stäng av motorn. Om du använder pallbockar, jack upp fordonets front, placera pallbockar under bilen domkraftsfästen på varje sida, och lägre fordonet på läktaren.
2.
Höj huva, och ta bort oljepåfyllningslocket.
3.
Skjut oljebehållare pannan under Freestar motor oljetråget. Ta bort oljepluggen genom att vrida det moturs med uttaget. Tappa den smutsiga oljan i stekpannan.
4.
Torka av området runt dräneringshål. Byt oljeavtappningsskruven med den nya packningen. Dra ur kontakten genom att använda uttaget. Dra inte åt kontakten.
5.
Skjut dräneringstråget under oljefiltret. Ta bort filtret och packningen med oljefilternyckel. Filtret kommer att vara fylld med olja. Vänd försiktigt in den i tråget. Gnid in en tunn oljefilm på gummipackningen på det nya filtret och installera och dra filtret med handen. När packningen uppfyller motorn, vrid 3 /4 varv mer. Hård åtdragning kan orsaka gummipackningen dela.
6.
Kontrollera instruktionsboken för den lönegrad och mängden olja som krävs för Windstar. Häll den nya oljan i motorn och ersätta den påfyllningslocket, kontrollera oljenivån med mätstickan. Räkna med en läsning över full tills en kvart in i filtret. Sänk fordonet till marken.
7.
Starta motorn och låt den gå på tomgång i en minut. Stäng av motorn, och kontrollera oljenivån. Dokumentera oljebyte och körsträcka i ditt underhåll blogg. Ta den gamla oljan på ett Biltema, reparation av eller bensinstation för omhändertagande.

Tips och varningar


 • oljetråg avlopp som kommer att hålla den gamla oljan för transport finns på bildelar butiker.
 • Motorn ska vara varm (så den gamla oljan flyter fritt) men inte tillräckligt hett för att bränna dig.


 • Relaterade artiklar


  vad är skillnaden mellan en smog check & en smog test?
  hur du ändrar broms rotorer på en Toyota Corolla
  hur man ändrar HID-lampor till halogener på en Toyota Prius
  hur man byter bromsklossar och rotor på en 1992 lumen
  hur du tar bort en ’96 Ford Truck remskiva servostyrning
  saker under huven på en bil
  hur du tar bort en klibbig oljetråg
  hur du tar bort vindrutetorkarna från en 1995 Buick LeSabre
  vad är det bästa sättet att rengöra nytt glas bilen strålkastare?
  hur man byter en Nissan Murano olje-