bilvax instruktioner

bilvax instruktioner

Om du ägnas åt underhåll och välbefinnande din bil, tänker du säkert på vaxning. En professionell bilvax är i allmänhet dyra, men jobbet är inte svårt att utföra på egen hand, om du har rätt material, bra väder och du är noga med att undvika att repa lacken. När vaxning en bil själv måste du först tvätta och polera bilen tillsammans med att vänta på att torka ordentligt. Du behöver en förmiddag eller eftermiddag fri, varmt väder som inte är alltför soligt och en ren och torr plats att vaxa bilen. Efter vaxning din bil kan du förvänta dig en glänsande ny och polerade resultat

Du behöver:. .
Slang
Automotive Biltvätt lösning.
Hink full med varmt vatten.
Lång hanteras bil borste.
Terry eller Chamois-dukar.
Bilvax.
Bil polska.
Svamp.
Bomullstrasa.


1.
Forskning typer av vax i förväg, eller be en automatisk organ professionell för råd. Om du vill ha en bil ser riktigt blank och slät, välja en icke-slipande vax. Högkvalitativ vaxer inkluderar men är inte begränsade till Zaino Z-2, på grund av sin hållbarhet, torkar det lätt bort på sommaren och för sin glans, och Eagle One Nano Wax på grund av dess släta yta och kvalitet glans.
2.
Park på en skuggig plats när du är redo att börja vaxa bilen. Vax bilen i direkt solljus. Se till att området du tvättar din bil i är rent och inte leriga. Du kan vaxa din bil i ett garage, men du kommer att behöva hålla dörren öppen och se till att du får tillräckligt med ventilation.
3.
Tvätta bilen normalt och se till att det är helt rena och torra. Den bästa tiden att tvätta bilen är på en varm men inte het dag när solen inte skiner för starkt. Du kan ta bilen till en biltvätt eller göra det själv. Om du väljer att tvätta bilen själv måste du: slang ner den med varmt vatten, använda och följa flaskan anvisningar för bil tvättlösning, använd gärna en borste för att skrubba ner det och sedan torka av den med en frotté eller sämskskinn. Detta steg är viktigt eftersom vaxning en smutsig bil kan orsaka repor.
4.
Ansök polera till din bil med en handduk eller trasa. Försiktigt gnugga polera på bilen genom att göra små, cirkulära rörelser. Polska hela bilen. Låt 10 minuter för varje polerade sektion för att torka.
5.
Damp svampen du kommer att arbeta med.
6.
Applicera en matsked vax på svampen.
7.
Gnid svampen på bilen när du flyttar en medsols rörelse. Börja i ena änden till den andra. Täck hela bilen med vax, ta din tid och gnugga i samma rörelse.
8.
Låt hela bilen torr.
9.

Buff bilen med trasan genom att lätt gnugga det i en medsols rörelse. Jobba på ena änden av bilen och avsluta i andra änden.
10.
Byt kläder när buffertbelastningar börjar smeta vaxet. Buff hela bilen en andra gång.

Tips och varningar


 • En bil behöver inte vaxas varje gång den tvättas. I själva verket behöver du bara vaxa den några gånger om året. Du kommer att berätta när det behöver vaxas, eftersom det börjar att se tråkig och inte längre kommer att lysa.
 • Om du vill ha extra glans kan du lägga till en andra vax efter steg 8, men detta är inte nödvändigt.
 • Även genom att följa ordentligt dessa instruktioner olyckor kan hända och bilen kunde få repad. Om du inte vill riskera detta är det bäst att ta det till en professionell och betala de extra pengarna.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar strålkastarna på en bil
  hur man byter strålkastaren på en 1995 toyota corolla
  Vad händer när du inte ändrar din bil olja?
  hur man kan bli av gnisslande vindrutetorkare
  hur man byter ett tändstift i en jeep tj
  Varför blir min "service motorn snart" börja lysa?
  hur du tar bort rost från en triumf 2500
  hur man byter generatorn i ett 91 honda
  Hur får man en ny bil nyckel för en Jeep Cherokee
  hur man byter tändstift i en 1996 Nissan Maxima