bilavgaser systeminformation

bilavgaser systeminformation

Avgassystem, en biprodukt av en förbränningsmotor i en bil, passerar genom flera komponenter tills det kommer ut i luften. Dessa komponenter fungerar att ta bort avgaserna från motorn, minska volymen och delvis ren utvisas gas. De komponenter som bygger upp detta system i en bil är ganska enkel men ändå en integrerad del av den moderna bilen

avgasrör

Det första steget i den resa avgaser är grenröret. Detta stycke ansluter till motorn och konsoliderar de avgaser i ett rör. Dessa bitar måste tåla extremt hög värme och är gjord av järn, stål eller aluminium.

Syrgasgivare

syresensor är en del av bilens datasystem. Sensorn analyserar hur mycket syre som finns i avgaserna. Detta gör det möjligt för fordonet att anpassa bränslet till syre förhållandet, vilket kan resultera i förbättrad bränsleekonomi och en tillförlitlig effekt. Sensorn är monterad antingen i avgasröret eller grenröret.

Katalysator

Katalysatorn hjälper till att rena avgaserna i bilen. Den kan ta bort eller minska mängden av kolmonoxid, kolväten och kväveoxider som en bil släpper ut. Detta verk är beläget mellan grenröret och ljuddämparen. Alla nya bilar måste ha katalysator eller kommer de inte klarar granskningen.

Ljuddämpare

Ljuddämparen ligger mellan sektioner av avgasröret, eller i slutet av den. Halsdukar gör precis vad namnet antyder, dämpa ljudet av avgaserna. Ett fordon utan ljuddämpare är extremt hög. Halsdukar måste också finnas på moderna bilar, annars kommer bilen inte klarar granskningen

Avgasrör

Avgasröret bär avgaserna i de olika bilen avgassystem. . Denna rördragning är gjord av stål eller aluminium och reser nästan längden på bilen. Denna del av avgassystemet är benägen för korrosion och rost och kan ofta behöver bytas ut. Avgasröret finns också i många olika diametrar. Bredare diametrar ge mer flöde genom avgassystemet men de är dyrare än mindre diameter system. En bil som har en modifierad motor och ljuddämpare kan utnyttja ett bredare avgasröret.


Relaterade artiklar


hur man byter en o2 sensor på en 2001 Audi A6 4,2
vad hem produkter kan jag använda för att tvätta min bil?
hur man byter bränsle filter på en Ford Focus
hur man ändrar hydraulisk domkraft vätska själv
hur du tar bort gamla klistermärken från bilfönster
hur man roterar däcken på en odyssé
hur man byter batteri kabeln på en 2000 Mitsubishi Eclipse
ford van säte avlägsnande
instruktioner för att ersätta ett glödlampan på en 2004 Cadillac Escalade ESV
hur man byter bmw strålkastarnas lampor