bensintank installation

bensintank installation

Gamla gastankar kan utveckla läckor eller vara rostiga nog att läckage är överhängande och kan orsaka stora problem om fordonet fortfarande används. Även om den gamla bensintanken inte har någon utanför skada, är insidan av tanken ofta belagd med avlagringar som hämmar effektiviteten i det använda bränslet. När återställa äldre fordon, särskilt äldre lastbilar och bilar ersätter bensintanken rekommendera. Om du känner dig runt bilmekaniker, kan du göra detta jobbet själv

Du behöver:.
Platt skruvmejsel.
Mekaniker handskar.
Hylsnyckeln med adaptrar.
Luddfri trasa.

Upprättande och borttagning

Välj det område där du kommer att arbeta. Eftersom du har att göra med bränsletanken, säkerställa att det är en väl ventilerad plats och att du har nödvändig utrustning för att skydda din hud och lungor från rökgaser. Köp allt du kommer att ersätta, inklusive bränsletank och gasledningar med nya slangklämmor. Använd en domkraft för att lyfta bilen på blocken, och har en god tillgång på skiftnycklar, hylsor, och andra användbara verktyg handen. Ha alltid en nära brandsläckare av i samband med olyckor.

Trots att din gamla bensintank får vara tom, det finns förmodligen fortfarande bränsle i gas linjer och möjligen i botten o tanken. Var försiktig när du koppla ur den gamla tanken och koppla bort den och använd släpp ventiler för lägre tryck och bli av med någon gas i systemet. Har trasor och kastruller praktiskt att fånga läckor. Ta banden som håller bensintanken i och lägre ner från fordonet när koppla alla slangar.

Installationsteknik

När du har kopplat bort den gamla tanken, inspektera din bränsleledningar noggrant. Leta efter tecken på rost, ålder eller smuts inuti. Om bränslet linjerna är lika gamla som din tank bör du byta dem också. Ett smutsigt bränsle linje kan läcka bister och insättningar till ditt nya bensintanken mycket lätt. Byt ut den gamla tanken genom att knyta nya band att hålla den nya tanken på plats. Fäst fronter av banden säkert i, sedan vänder sig till den nya påfyllningsröret kontakten på din nya slangen. Sätt din nya slangklämmor på kontakten innan du börjar att spara tid.

Du kommer förmodligen att behöva installera pickup montering i din nya tanken också. Placera en O-ring på grundval av församlingen och försiktigt ner den i din tank och se till att basen är förseglad eftersom den stannat på öppningen. Lås montering i med en skruvmejsel och anslut bränsleledningen och klämma. Sätt påfyllningshalsen ärm och påfyllningshalsen, men lämna dem löst tills den nya tanken är rätt placerade. Detta ger dig utrymme att dra åt halsen och justera bränsleledningen när tanken är helt installerad.


Relaterade artiklar


historia biltvätt industrin
hur du tar bort dörrpanelen på en 1999 Ford Ranger
hur man återställer radion på en 1997 chevy truck
hur du tar bort en panel Volkswagen dörr
hur man byter kylvätskan i en 2004 Ford F150
hur man byter en 2003 sienna strålkastare
hur man byter en Jetta 1.8T termostat
full storlek chevy generator remskiva avlägsnande
hur ändrar vätskan manuella växellådan på en 1996 miata
hur man byter en 2000 luft Avalon kupéfilter