vad som gör ett verk bilmotor?

vad som gör ett verk bilmotor?

Bilmotorer har ett grundläggande arbete att göra: att omvandla kemisk energi (i form av bensin eller diesel) till mekanisk (kinetisk) energi i form av en snurrande vevaxeln. Alla motorer används som kemisk energi genom att kombinera sitt bränsle med syre i en process som kallas förbränningen. De biprodukter från förbränning (hetta och tryck i form av expanderande gaser) sprida sin energi till vevaxeln, som snurrar växellådans ingående axel och flyttar bilen

Delar

Motorns järn eller aluminium bildar block grunden för hela församlingen. Blocket har ett antal hål (hål) som kallas cylindrar. Cylindrarna hus kolvar, som är anslutna till vevaxeln som omvandlar sina upp-och-ner ("återgående") rörelse till rotationsrörelse. Blocket är toppad med ett topplock, som omsluter cylindrar med en förseglad "förbränningskammaren. " Huvudet håller ventiler som gör att bränsle /luft in och ut ur förbränningsrummen genom passager (som kallas "hamnar") och kan också huset en flikig "kamaxel" som öppnar och stänger ventilerna.

Suck, Squish, Bang och Blow

Nästan alla automatiska motorer är 4-takts mönster, kallas så eftersom kolven rör sig fyra gånger för varje förbränning händelse. "Suck, Squish, Bang Blow" är en mnemonic ofta lärs ut i hög skolklasser auto att hjälpa elever att komma ihåg vad de fyra slag är till för. "Suck": inloppsventilen öppnas och kolven går ner, suga in luft och bränsle. "Squish": insugsventilen stänger och flyttar kolven upp att komprimera luft och bränsle. "Bang": ett tändstift antänder den komprimerade luft /bränsleblandning, trycka tillbaka kolven nedåt. "Blow": avgas ventilen öppnas och kolven går upp igen och tryck ut används avgaserna. Efter detta avgasventilens stänger, öppnar inloppsventilen och cykeln upprepas.

Bränsle blanda

Vid ett tillfälle använde alla bilar förgasare att introducera bränslet i motorn inkommande luftström. Förgasare är i huvudsak kontrolleras exakt bränsleläckage att introducera bränslet i motorn med hjälp av vakuum av "suga" stroke. Moderna fordon använder bränsleinsprutning, som förlitar sig på en eller flera ventiler (bränsleinsprutningar) som snabbt öppnar och stänger att spruta trycksatt bränsle till motorn. Bränsleinsprutning presterar oftast bättre än Förgasare eftersom det mer grundligt förångas vätskan bensinen och medger dator kontroller för att modulera bränsleblandningen och tändningsinställning.

Diesel

Dieselmotorer använda en något annorlunda syn på tändning än gasmotorer. Ett etablerat faktum inom fysiken är att gaser få hetare eftersom de är komprimerade och svalare när de expanderar. Dieselmotorer dra nytta av detta faktum eftersom de helt enkelt klämma (komprimera) luft /bränsle blandningen tills luftens temperatur gör att bränslet explodera. Sådana "kompressionständning" motorerna inte behöver tändstift och är mycket bättre på att extrahera varenda bit av energi bränslet har att erbjuda än gnisttändning gasmotorer.

TILLBEHÖR

Motorer har ett antal stödsystem att förbränningsprocessen. Dessa inkluderar ett kylsystem (för att hålla cylindrar och topplock från smältande med de höga temperaturer på förbränning) och en generator (för att ge kraft till tändningssystem och dator). Flytande kylsystem består vanligen av en vattenpump, en radiator (för att avleda värme), en termostat (en ventil för att hålla vattnet i motorn tills den värms upp) och en fläkt som cirkulerar luften över kylaren vid låga hastigheter.


Relaterade artiklar


hur man byter tändstift på en 2004 Chevrolet Malibu
hur man byter bränsle filter på en 1998 Tahoe
hur man programmerar en fjärrstyrning för en 1998 corvette
kan du hyra äga en bil?
instruktioner för rostborttagning för att återställa en 1950 chevy truck
hur kontrollerna av växellådsolja på en jeep yj
hur man byter bromsljus på en 2006 santa fe hyundai
full storlek chevy generator remskiva avlägsnande
aluminium auto målning tips
2004 Kia Optima baklykta glödlampsbyte information