vad är betydelsen av förgasaren?

vad är betydelsen av förgasaren?

Förgasare är enheter som producerar en blandning av luft och bränsle förgasas droppar som antänds motsvarande motor. Denna blandning tillverkar små explosioner vid uppvärmning. Förgasare används i många typer av maskiner, inklusive motorer i bilar, motorsågar, båtar och flygplan

bränsle och luft Blend

En korrekt bränsle och luft blandningen är viktig när man använder en förgasare. Om rätt mängd syre blandas in i blandning, alla syret förbrukas för att antända bränslet. För mycket luft införs överskott syre som överhettas och förstör motorn, enligt University of Alaska. Om inte tillräckligt med luft är närvarande för att förbränna alla bränslen, bygger bränslet i motorn och måste rengöras för att återställa prestandan.

Förgasare Beskrivning

förgasaren i sig är ett horisontellt rör formad som ett timglas. Ändarna på förgasaren är relativt brett och i mitten är mycket smal. Den smala delen av förgasaren finns en öppning som är ansluten till en tank med bränsle, så att bränslet går flöda in i förgasaren och blanda med den luft som passerar inuti.

Venturi Princip

Venturi principen gör att förgasaren ska fungera. Den Venturi princip anger att ett material i en tratt flyter snabbare eftersom tratten smalnar av. Eftersom detta snabbar upp flödet av bränslet skapar det en tryckskillnad, som ständigt drar mer bränsle in i förgasaren, enligt George Mason University. Luften genom en tratt passerar ovanför en tank, och tratten diameter smalnar när den passerar ovanför bränslet. Den snabbrörliga luft har lägre tryck än luften i bränsletanken, så det bränsle i tanken sugs upp i tratten.

Förgasare Ventiler och kontroll

En strypventil avgör hur mycket av bränsle och luft blandningen levereras till motorn. Gasspjället är nära slutet av en tratt. Ventilen kan stängas helt, delvis öppna eller helt öppen, beroende på hur mycket bränsle maskinens operatör önskar använda. En förgasare innehåller också en strypventilen. Den strypventilen kan ändra mängden bränsle som finns i bränslet luft blandning, enligt Carnegie Mellon University. Högre mängder bränsle i blandningen är användbara när man startar en motor i kallare förhållanden.

Förgasare skydd

Förgasare skyddas mot yttre föroreningar. En luftrenare är vanligen knuten till intag av förgasaren att filtrera bort damm partiklar som sågspån i en motorsåg förgasare, eller smutspartiklar i en förgasare som används i ett fordon, enligt University of Alaska. Förgasare är också skyddade från is, och en del förgasare har is sensorer installerade, eftersom isen kan stall motorn på ett flygplan.


Relaterade artiklar


hur man byter olja på en 2007 Mazda 3
hur man rengör en 2000 Toyota Camry’s spjällhus
Hur du tar en dörr panelen från en impreza
verktyg för underhåll av fordon
felsökning av en ford tändningslåset
hur man byter GM oljetrågets & motorfäste bultar
hur du tar bort hårt vatten fläckar på auto glas
hur du hittar säkringen värmefläkten på en 2000 ford kontur
hur man byter bränsle filter på en Ford Focus
hur man byter bränslefiltret på en 1994 Mitsubishi Eclipse