motorolja förorenande fakta

motorolja förorenande fakta

Olja återvinning minskar miljörisker och samtidigt minimera våra utländska oljeberoendet. Tyvärr gör-det-själv-olja växlare återvinna endast 20 miljoner liter av de 180 miljoner liter att avrinningen från motorer varje år. Av de 2,7 miljoner gallon av motorolja som säljs årligen i USA, kommer 50 procent av detta belopp brinna eller läcka ut av motorer. De övriga 50 procent blir använd motorolja, en potentiell förorening

Du behöver:. .
Domkraft
Pallbockar (2).
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Wire.
Broms renare.
Shop trasor.
Öppen nyckel.
VW ok verktyg.
Ersättningsbromsbelägg rotorer.
Byte bromsbelägg.

Funktioner

Motor olja innehåller motor prestationshöjande kemikalier när den träffar den kommersiella marknaden. Efter användning, motorolja inte bara innehåller additiv, men också fina metallpartiklar, damm och biprodukter av gas förbränning. Eftersom motorolja behöver ändras med jämna mellanrum, skapar ett oriktigt förfogande för en betydande mängd föroreningar.

Betydelse

Fyrtio procent av personer som byter sin olja häll det i marken, enligt Project ROSE, en volontär-baserade använd olja-program för återvinning i Alabama. Projekt R. O. S. E. säger 21 procent av gör-det-själv-olja växlare placera använd motorolja till behållare hushållsavfallet. Projekt R. O. S. E. också konstaterar att endast 14 procent av dem som utför egna oljebyten vidta använd motorolja till en återvinningscentral.

Effekter

Discarding motorolja på fel sätt kan skada matjorden. Bakterier och ryggradslösa djur som maskar kan inte överleva exponering för använd motorolja --- och det är mycket troligt att felaktigt kasserad motor olja kommer att rinna ned i våra floder och bäckar. Dessutom häller använd motorolja i marken kan orsaka det rinna ner i våra vatten tabellen så småningom.

Överväganden

De som felaktigt kassera använda motorolja måste erkänna att det belopp som de göra sig en liten del av en större belopp. Okunskap om vad använd motorolja innehåller, liksom dess potentiella inverkan på miljön, bör åtgärdas genom offentliga informationskampanjer. De som förändra sin egen olja kan behöva uppmuntran för att följa omhändertagande praxis, så att de kan undvika misstag konvertera motorolja till farligt avfall.

Lösning

använd motorolja bör hållas fria från föroreningar, så att det kommer vara lämpliga för återvinning. Blanda använd motorolja med något annat material kommer att vända återvinningsbart motorolja i farligt avfall. Använd motorolja bör transporteras till en lokal inkassobyrå.


Relaterade artiklar


hur man installerar dimljus på en 1998 Volvo S70
Hur får jag ut luften ur en hydraulisk koppling linje?
hur du hittar bränslefiltret på en 1985 chevy s10 blazer
rensar upp plast strålkastare
hur ändrar tändkablarna i en 2001 Jetta
om hur du byter strålkastarnas lampor på en 2007 chevy vårdagjämningen
hur du kan tjäna upprepa verksamhet som bilförsäljare
hur man byter strålkastare i en 1998 chevy Silverado
hur man byter kylvätskan temperaturgivare i en 2002 Audi A6
hur man återställer "service motorn snart" ljus på en 1998 gmc