hur man målar plast stötfångare & fendrar

hur man målar plast stötfångare & fendrar

För mindre än kostnaden för din bilförsäkring avdragsgill, kan du måla plast stötfångare och fendrar på din bil för att täcka över repor och hålla din bil ser bra ut. Ta bilen till din lokala bilhandlare för att matcha färgen på färg du behöver. Du behöver inte bilvax, eftersom base-coat färger som finns idag är flexibelt nog att täcka plast stötfångare och fendrar oskalade

Du behöver:.
Stora plastfolie
. Maskeringstejp.
Flexibel del GRUNDPOLISH.
Spray applikator.
400 -, 1200 -, 1500-och 2000-slippapper.
Hink.
Vatten.
Diskmedel.
Svamp.
Klibbduk.
Sprayfärg.
Gnugga förening.
Roterande polermaskin med skum polerplatta.


1.
Täck din bil med en lång skikt av plast, vilket innebär att endast den stötfångare eller fender exponeras. Fäst plastfolie på plats med maskeringstejp. Tejpa kanterna på plasten på din bil för att skydda den under reparation och lack.
2.
Reparera eventuella repor på ytan av din stötfångare eller fender.

3.
Lägg på två lager flexibel del sealer. Fäst behållare med sealer till en spray applikator. Tryck in avtryckaren och spraya en våt päls över stötfångare eller framskärm. Låt GRUNDPOLISH torr i 30 minuter. Applicera ett andra skikt och låt den torka ytterligare 30 minuter.
4.
Dry-sand området för reparation, med 400-slippapper. Gnid sandpapper över ytan på ytan för att nivån och ta bort ojämnheter.
5.
Förbered wet-sand din stötfångare eller fender. Fyll en hink med vatten och några droppar diskmedel. Placera några blad av sandpapper i hinken, och låt dem ligga i blöt i 15 minuter.
6.
Ta ett ark med sandpapper ur hinken. Linda den runt en svamp. Gnid den lätt över reparationen området. Börja med 2000-slippapper. Om det inte nivån ytan på reparation området, försök 1500-grus, och sedan 1200-slippapper om det behövs. Sand området tills den är helt slät.
7.
Torka av stötfångare eller fender med en klibbduk. Ta bort allt damm.
8.
Spraya stötfångare eller fender med en bas lager färg. Följ tillverkarens instruktioner. Spraya två eller tre gånger för att täcka området helt. Låt varje lager underlack torr i 30 minuter.
9.
Ansök gnugga förening av skum polerplatta en roterande polermaskin. Sätt på maskinen och gnugga den i cirklar över din stötfångare eller fender. Undvik sömmar och veck.

Tips och varningar


 • Öppna upp en stor pappkartong och lägg den på marken bredvid bilen så att du har en mer bekväm område att knäböja på medan du arbetar på din stötfångaren.
 • andningsskydd vid arbete med tätningsmedel och färger, eftersom de kan vara giftiga vid inandning.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort kalcium fläckar på bil billack
  hur du tar bort en backspegel montera
  hur du tar bort hårt vatten fläckar på auto glas
  bärbar carport instruktioner
  riktningar för polering en bil
  hur man ändrar raster och rotorer
  hur man rengör en 1991 Honda
  hur sätta ett skärp på en 1996 Pontiac Bonneville
  de bästa sätten att vaxa en svart bil
  hur ändrar bromsljusen i en 2007 Chrysler Sebring