hur man byter bakre bromsbelägg på en 2000 VW Jetta

hur man byter bakre bromsbelägg på en 2000 VW Jetta

I 2000 Jetta är den fjärde generationen av denna populära sedan gjorts av tyska biltillverkaren Volkswagen. En av de rutinmässiga aspekterna av Jetta underhåll är att se till att bromsarna är i gott skick och fungerar korrekt. Det rekommenderas att bromsarna på en Jetta bytas vart 10. 000 miles. Byte av Fjärde generationens Jetta bromsar kan göras genom ett hem mekaniker med rätt verktyg och förhållningssätt. Det bör noteras att om du är osäker på att utföra din egen broms jobb, bör du lämna det upp till en professionell.

Du behöver:
domkraft
. Pallbockar (2).
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Wire.
Broms renare.
Shop trasor.
Öppen nyckel.
VW ok verktyg.
Ersättningsbromsbelägg rotorer.
Byte bromsbelägg.


1.
Park Jetta på en plan yta. Se till att sändningen är i växeln eller i parken (för en automatisk). Ställ inte in i nödbromsen. Använd en rörtång för att lossa bakhjulen "muttrarna. Höj baksidan av fordonet med tunga domkraft. Sänk den på pallbockar avsluta sedan ta bort bakhjulen.
2.
Spraya bromsok, rotor och närliggande delar med broms och torka ned allt med en trasa. Ta bort 13 mm bultar som fäster bromsok till bromsok fästet med en hylsa och spärrskaft. Använd en öppen nyckel att hålla plattskaft varje bult på plats när du lossa och ta bort den. Skjut tjocklek bort av rotor och stödja den med en bit tråd bundna till ett upphävande del eller på en plattform. Ta bort den gamla bromsbelägg från bromsrotortemperatur. Rengör rotor med broms renare igen.
3.
Använd speciella VW bromsok verktyg (tillgänglig online eller på din lokala återförsäljare) för att slå kolven medurs och komprimera det i bromsoket så att det finns tillräckligt med frirum för nya, tjockare bromsbelägg. Placera verktyget i de två springorna i bromsoket kolven och vrid den att dra tillbaka kolven. Konsultera instruktioner som följde med bromsok redskap för en mer detaljerad vägbeskrivning.
4.
Montera de nya bromsbeläggen på rotorn i samma riktning som den gamla kuddar. Skjut bromsok över bromsbelägg, se till att de sitter ordentligt under oket. Trä i bromsoket bultarna för hand, dra åt dem ordentligt med uttaget och spärrfunktion. Bolt tillbaka hjulen på bilen och sänk ner den till marken med domkraften.


Relaterade artiklar


hur du tar bort vindrutan trim på en F-250
hur du justerar 93 es300 strålkastare
hur ändrar kupéfilter i en 1998 Honda Odyssey
hur man byter strålkastare på en Pontiac 6000
bilvax vs formsläppmedel vax
hur man installerar en övre bärarmarna på en Jeep Cherokee
hur man läser koderna på en 1994 Chrysler Concorde
hur reparera ett litet rost område på en bil
hur man byter en 2006 Montego bränslefilter
hur man byter bromsbelägg på en Chrysler Sebring