historia biltvätt industrin

historia biltvätt industrin

Med den moderna bekvämlighet av beröringsfria automatiska biltvättar, kan det vara svårt att komma ihåg att branschen var inte alltid så högteknologiska. Även andra kommersiella biltvättar kom före, gjorde det första halvautomatiska biltvätt i USA sin debut 1946, och därifrån har växt i både storlek och finess

den första bilen Tvättar

En av de första kommersiella biltvättar dök upp i Detroit 1914, där två affärsmän startat en tvätt manuell bil. Det krävs kundens bil att pressas runt en cirkel till olika stationer, där den gick igenom de olika stadierna av tvätt.

Innan den första automattvätt öppnade fanns det bara ca 32 drive-through bil tvättar över hela USA, enligt den internationella Biltvätt Association.

Going Automatisk

År 1928, banade väg för biltvätt ingenjörer tanken på en biltvätt där bilen skulle dras genom en mekanism som fäst sig. Idén kom att förverkligas 1946, då den första halvautomatiska biltvätt dök upp i Detroit. Även bilen drogs av en maskin, var bilen tvättas med manuell borstar.

Dan Hanna

Efter att ha inspirerats av en biltvätt på 1950-talet öppnade Dan Hanna eget i Oregon. En framgångsrik affärsman, som ägs Hanna småningom 31 biltvättar, och började teknisk sin egen utrustning. Han fortsatte med att utveckla uppfinningar som skulle forma industrin, och blev världens främsta biltillverkare tvätta utrustning, enligt bolagets webbplats Hanna Biltvätt Systems International, LLC.

Organisation

Även på 1950-talet, samlades flera dussin biltvätt proffs och bildade automattvätt Association. Idag organisationen är känd som International Carwash Association och representerar näringslivet med månatliga nyhetsbrev, relationerna mellan stat och en årlig mässa.

Branschen i dag

Den internationella Biltvätt Association uppskattar att ca 22. 000 biltvättar i hela världen nu anställa cirka 500. 000 människor.


Relaterade artiklar


hur du tar bort ett NC kvicksilverbrytare
hur man byter en strålkastare på en 04 banbrytande
hur man byter blad Murano torkare
olja skräp analys
hur man byter en bränsle-filter i en 2006 Ford Expedition
syntetisk olja tips för en 2005 Dodge Neon
2008 fusion dörrpanelen avlägsnande
hur man byter en bromsrotortemperatur på 1995 honda
hur man byter 1997 expeditionen tändkablarna
hur vinterförbereder kuskar resor släpvagnar