Vilka är symtomen på en dålig timing kedja?

Vilka är symtomen på en dålig timing kedja?

Du behöver:
domkraft
. Pallbockar (2).
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Wire.
Broms renare.
Shop trasor.
Öppen nyckel.
VW ok verktyg.
Ersättningsbromsbelägg rotorer.
Byte bromsbelägg.

Tidpunkt kedjor är kritiska komponenter i en bil. Enligt Redline Motive, timing kedjor styra fordonets vevaxel och kamaxel, som gör det möjligt kolvar och ventiler till eld och rotera. Korrekt inställda tidpunkten kedjor därför att arbeta för att hålla ventilerna i din motor att öppna och stänga vid lämpliga tidpunkter. Dålig timing kedjor påverkar den totala prestandan på din bil.

Fordonet inte startar eller kör

Vid den mest extrema, om din kamkedja totalt misslyckades, kommer fordonet inte körs och det kan inte ens vara igång. Om en går sönder kamkedja medan motorn är igång, kan ventilerna krascha in i kolvarna och orsakar betydande skada. I detta fall kommer att fordonet har vanligtvis för att dras till en bensinstation. Reparationer kan bli dyrt. Titta för de återstående symptom på denna lista för att undvika ett totalt misslyckande kamkedja.

ojämn tomgång

Bad timing kedjor kan orsaka att din motor att skaka och skramla när motorn går på tomgång. En grov tomgång motorn är betydligt mer våldsam än den brukade vara. Till exempel, typiskt, kommer bilar med rätt timing kedjor tomgång med smärre vibrationer genom instrumentet. Omvänt kan en ojämn tomgång, kan vara så våldsam att ord på att bli motorn instrumentbrädan suddig.

Valve slammer och dåligt motorn igång

Dessutom kan dålig timing kedjor orsaka bil att köra dåligt. Symtom på detta kan vara i form av motorn arbeta hårdare än vanligt. Dålig timing kedjor kan också orsaka ventilerna till slammer i som orsakar märkbar buller skulle höras som kommer från motorrummet.

Misständning kolvar eller ventiler och slår tillbaka

Bad timing kedjor kan också orsaka kolvar och ventiler till misständning. Detta i sin tur kan orsaka kolet till att bygga upp, vilket kan orsaka en tillfällig slå tillbaka, enligt Redline motiv.


Relaterade artiklar


hur du ändrar bromsbelägg på en Audi A6
hur man får markör av billack
hur du tar bort en TR6 innanför dörrpanelen
hur man installerar projektion strålkastarna på en Chevrolet S-10
hur man ändrar ford 500 torkarblad
hur man tar hand om skinnklädsel i en nissan bil
hur man tar betalt en inomhus bilbatteri
hur man byter strålkastarnas lampor i en 2003 toyota corolla
hur kontrollerna av radiatorn nivå på en 1999 Toyota Sienna
hur du tar bort en 1992 kavaljer dörrpanelen