hur man byter ett oljefilter på en 2007 vw GTI

hur man byter ett oljefilter på en 2007 vw GTI

Volkswagen presenterade GTI kombi 1985. 2007 års GTI har många förbättringar till de ursprungliga och Automobile Magazine 2007-modellen dess Car of the Year. 2007 års modell kommer som antingen en fyra-dörrars sedan eller två-dörrars halvkombi, men båda typerna kräver, liksom de flesta bilar, att du byter oljefiltret vid byte av motorolja. Oljan filter tar bort förorenar från motorolja när den passerar genom oljesystemet. Oljan skall bytas efter några tusen miles. Lyckligtvis göra det är en okomplicerad process. . Så länge du kan höja din GTI och har en olje-filter verktyg-inte mer än 15 dollar som mest järnhandeln-Du kan då byta ut filtret i en halvtimme

Du behöver:
Domkraft.
2 bil står.
Byte filter.
Olja-filter verktyg.
Hushållspapper.

anvisningar


1.
Höj GTI använda bilen jack. Ställ bilen domkraften bakom en av de främre hjulen på själva chassit. Använd ett däck järn om uttaget är manuell eller spaken om du har en hydraulisk domkraft att höja fordonet. Skjut en pallbock under GTI ungefär en fot bort från ytterkant på en del av chassit. Sänk domkraft så att GTI vilar på domkraften under den. Upprepa denna process för den andra sidan av bilen.
2.
Sänka dig under motorn. Leta efter oljefilter, som är en stor, vit, cylindriska föremål knutna till motorfästet.
3.
Trä metall slinga av olja-filter verktyg runt omkrets av oljefilter, halvvägs upp kroppen. Crank det en gång för att dra åt öglan runt oljefiltret. Twist moturs för att lossa filtret från motorfästet och finish lossa den med handen.
4.
Notera om det finns några skillnader mellan det gamla oljefiltret och det nya i form av omkrets, höjd och modell. Sprid en film av ny motor olja på tätningen på det nya filtret, vilket bidrar filtret göra bättre kontakt med motorfästet. Använd handen för att dra åt filtret på och avsluta med en sista twist med hjälp av olja-filter verktyg.

Tips och varningar


 • Torka läppen av filtret och motorfäste med hushållspapper. Om någon vätskan, det finns en läcka. Ta GTI till en mekaniker att fixa läckan.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja under 1996 mercedes C280
  hur man tar hand om din Audi ar läder av hög kvalitet
  hur du tar bort generatorn på en 1997 Jeep Cherokee
  hur du ändrar strålkastare på en 1998 Honda CRV
  Lägga till en licens bilhandlare till ett befintligt bilbranschen
  hur man byter en glödlampa strålkastare på en Chevrolet Colorado
  hur man byter bränslefiltret i en 91 accord
  de bästa däcken för en Lincoln Town Car
  hur man byter en bränsle-filter i en 2006 Ford Expedition
  hur du tar bort den låga vägbelysning i en 1995 530i bmw