hur du tar bort en klibbig oljetråg

hur du tar bort en klibbig oljetråg

En oljetråget sitter under motorn på sårbara för ett fordon. Det håller smutsig olja tills du tömmer den, eller den läcker ut på grund av en spricka i pannan. Om oljetråg är klibbig, troligen sin spruckna och det är smutsig olja rester på utsidan. Fordonet kan ha träffat en stor sten eller jättegryta. Lyckligtvis tar bort oljetråget är relativt enkelt. Du måste ta bort några bultar, beroende på modell av din bil, och köra in en kil mellan pannan och motorfästet. Räkna med att tillbringa en stor del av en eftermiddag på det här jobbet, eftersom du behöver pauser från fysisk ansträngning.

Du behöver:
hylsnyckelsats
. Skiftnyckel istället.
Plastback.
Stor platt skruvmejsel.
Mallet.
Plasthandskar.
Domkraft.
2 pallbockar.

anvisningar


1.
Vänta med att arbeta på oljetrågets tills temperaturmätare på insidan fordonets instrumentbräda för anger motorn är en ljummen temperatur. Eftersom den smutsiga oljan måste tappas ut, kan det bränna dig om det är för varmt.
2.
Om du inte kan få plats under din bil med gott om plats att använda dina verktyg, höja ditt fordon med hjälp av en domkraft och två pallbockar. Vila bilen jack bakom ett av framhjulen, höja fordonet, och glida en pallbock i mot mitten av fordonet, sänka sin tyngd på domkraften och upprepa processen på andra sidan.
3.
Sätt på dig plasthandskar, och sänka dig under fordonet, under motorn. Oljetråget är en grå metall låda med en bult plugg sticker antingen horisontellt eller vertikalt från det. Tryck plastback under denna plugin.
4.
Lossa bulten kontakten med skiftnyckel och avsluta med handen. Lite olja kommer att få på din hand. Helt enkelt ta bort handsken och sätta upp en annan. Vänta tills oljan har tömts fullständigt från pannan innan du fortsätter.
5.
Använd din hylsnyckelsats att ta bort bultarna som håller oljetråget till motorfästet. Dessa bultar linje omkretsen av pannan, och det kan finnas så många som sex, beroende på märke och modell på fordonet. En VW Jetta, till exempel, har sex bultar. Placera dessa skruvar åt sidan när de tas bort.
6.
Ståndpunkt chefen för platt skruvmejsel mellan fläns eller läpp, av oljetråg och motorfästet. Strike rumpa den med klubban, kila skruvmejseln mellan pannan och montera. Fortsätt med detta runt i ytterkanten av oljetråget tills det lossnar.
7.
Kontrollera att oljetråget verkligen har en läcka, vilket skulle motsvara den klibbighet, genom att fylla den med vatten och tittar för läckande vatten. Om du ser något läckage, kan läcka vara någon annanstans på fordonet, och du kanske måste ta den till en mekaniker.

Tips och varningar


 • Ta din smutsig olja till en mekaniker butik där de kommer att använda den för att elverktyg och värme i garaget.


 • Relaterade artiklar


  Hemligheten till rengöring grumlig strålkastare
  hur man byter batteri i en bil fjärrkontroll
  hur man byter startmotorn på en 1990 GMC S-15
  hur du tar bort tuggummi bort av en bil
  användningar av ett bilbatteri
  hur man ändrar ’99 toyota corolla s transmissionsolja
  hur man installerar tändstift i en Mercedes Benz
  hur man byter från petroleum till syntetisk olja
  hur man byter en bil strålkastare på en Cheva Prizm
  hur ändrar vätskan manuella växellådan på en 1996 miata