hur du ändrar bromsarna på en c5 corvette

hur du ändrar bromsarna på en c5 corvette

C5 Corvette var först tillverkades 1997 av Chevrolet. Denna modell är den femte generationen av Corvette. Bromssystemet ansågs vara i världsklass vid tillverkning. Bromssystemet är en fyrhjulsdriven, hydraulisk skivbroms system med två kolvsok på framhjulen. Bromsbelägg är ett vanligt slitage punkt på denna bil och intervall mellan byte variera beroende på körsätt och miljö. Högkvalitativa bromsbelägg finns för både gata och användning av spåren

Du behöver:.
Breaker bar.
21 mm hylsa.
Domkraft.
Pallbockar.
15 mm nyckel.
Disc bromskloss spridare.
Momentnyckel.


1.
Lossa muttrarna på alla fyra hjulen, ungefär ett varv med brytaren bar och en 21 mm hylsa.
2 .
Höj framsidan av Corvette och säkra med pallbockar. Höj den bakre delen av bilen nivå med fronten på bilen och säkra med uttag står.
3.
Använd domkraft att höja Corvette och säkra med domkraften under ramen skenor. Ta bort muttrarna från alla fyra hjul med spärr och en 21 mm hylsa.
4.
Med en 15 mm fast nyckel, lossa och ta bort bromsok stift, som sitter på insidan av varje främre bromsok nära toppen av bromsok.
5.
Dra varje bromsok mot bakdelen av bilen, vrida bromsok att exponera bromsbelägg. Ta av det inre och yttre bromsbelägg för varje bromsok genom att dra i bromsen bort från bromsrotortemperatur.
6.
Montera de nya bromsbeläggen på samma sätt som den används bromsbelägg. Tryck på varje av de två kolvar bromsok i bromsoket höljet med skivan verktyget bromsen spridaren.
7.
Vrid varje bromsok mot framsidan av Corvette medan du håller bromsbeläggen på plats med andra handen. Placera bromsok sprinthål att anpassa den bromsok hålet på fästet. Sätt bromsok pin och dra åt med en 15 mm nyckel.
8.
Ta bort bromsok stift på varje bak bromsok med 15 mm nyckel. Dra varje bromsok mot fronten på bilen för att rotera bromsok, utsätta den bakre bromsbelägg.
9.
Installera den nya bakre bromsbelägg i samma riktning som de använda bromsklossarna. Tryck på bromsok kolven i bromsoket höljet med skivan verktyget bromsen spridaren.
10.
Rotera varje bakre bromsok bakåt i Corvette medan du håller bromsbeläggen på plats med dina andra hand. Placera bromsok sprinthål att anpassa den bromsok hålet på fästet. Sätt bromsok pin och dra åt med en 15 mm nyckel.
11.
Byt ut alla fyra hjulen och dra åt var och en av muttrarna för hand.
12.
Sänk fordonet med domkraft för att först ta bort den bakre domkraften och sedan den främre domkraften. Ställ nödbromsen för att säkra fordonet medan drar åt muttrarna.
13.
Dra åt varje lug nut till 90 mul-pounds av vridmoment med brytare bar och 21 mm hylsa. Frigör parkeringsbromsen och tryck på bromspedalen sex dags att flytta bromsbeläggen i position.

Tips och varningar


 • kontrollera alltid moment av varje lug nut efter 100 miles drift.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort den bakre dörrpanelen på en 2002 Buick LeSabre
  hur du tar bort rost från en huva spärr
  hur man byter en medborgerlig bränslefilter 1992-1997
  hur du tar bort vindrutetorkarna från en 1995 Buick LeSabre
  hur man hittar rätt rengöringsprodukter för en bil
  oljebyten och konsumenternas rättigheter
  hur man kan kontrollera växellådan
  hur man får en Dodge oljestickan motorolja ut när handtaget är bruten
  hur man installerar dimljus på en 1998 Volvo S70
  hur man skriver attraktiva begagnad bil annonser