hur ändrar motorns kylvätska i en 1990 Nissan 300ZX

hur ändrar motorns kylvätska i en 1990 Nissan 300ZX

Din 1990 Nissan 300ZX använder kylvätska för att skydda komponenterna i motorn från värmeskador. Du bör byta kylvätska vartannat år för att bibehålla bästa resultat. Om du kör kylvätska för länge, riskerar du överhettning i motorn och eventuellt skada motorblocket. Byte av kylvätskan kan du även ta bort allt skräp som införts till radiatorn över tiden. Det finns ingen anledning att ringa ett servicecenter för att ändra kylvätskan. Töm och byt kylarvätska hemma

Du behöver:
Stor tråget.
Destillerat vatten.
50-50 blandning av glykol och vatten.


1.
Placera en stor tråget under radiatorn avtappningspluggen på nedre vänstra sidan av kylaren. Höj huven på bilen och vila den på den stång.
2.
Ta av kylarlocket och ställ den åt sidan på en säker plats. Twist avtappningspluggen i botten av radiatorn att skruva den motsols. Du kan stänga av kontakten för hand. Vänta medan kylvätskan rinner helt från kylaren.
3.
När alla gamla kylvätska runnit, dra ut kontakten radiatorn dränera genom att vrida den medurs. Fyll kylaren med destillerat vatten, hälla det direkt i kylaren. Vrid moturs avtappningspluggen och låt vattnet rinna från radiatorn, rodnad eventuellt skräp eller föroreningar från kylaren.
4.
Vrid pluggen tills det sitter ordentligt. Fyll kylaren med 50-50 blandning av glykol och vatten. Fyll kylvätska oljebehållaren till "H"-raden.
5.
Starta motorn och låt den gå på tomgång i några minuter. Tryck på gaspedalen för att öka motorns varvtal två eller tre gånger i några sekunder åt gången. Titta temperaturvisaren för tecken på överhettning. Stäng av motorn omedelbart om den börjar överhettas. Stäng av motorn efter racing motorn några gånger och låt den svalna helt.
6.
Toppen på kylvätska om nivåerna sjunkit alls i steg 5. Sätt tillbaka kylarlocket och lägre huven.


Relaterade artiklar


definition av bakre länkar krängningshämmare
hur du tar bort en 2002 Buick tändkabeln
hur sätta ett skärp på en 1996 Pontiac Bonneville
hur man får bättre körsträcka från en Ford F-150
hur du tar bort lukt från en bil interiör
hur blöder du bromsarna på en 1992 chevy s10?
hur man byter bromsljus på en 2006 santa fe hyundai
hur du tar bort en radio från en Ford F-150
Fördelarna med torr sump olja
hur till vända bort ett ljus kontrollera motorn på en Nissan