oljetråget bort för en 1995 Stratus 2,4

oljetråget bort för en 1995 Stratus 2,4

Dodge införde Stratus 1995 som en medelstor sedan med fyra dörrar. Stratus modeller hade tre varianter av motorns storlek: 2,0 liter, 2,4 liter eller 2,5 liter. Liksom många sedanmodeller, sitter det 2,4 liters motor Stratus relativt låg på vägen, att riskera en stor sten eller kruka hål skada oljetråget. Fläckar av olja under Stratus kan tyda på en läcka i oljetråget. Sex bultar måste avlägsnas och en kil drivs in mellan oljetråget och montera. Den goda nyheten är att jobbet är enkelt-när du får bilen lyfts, är oljetråget på gatan. Med rätt verktyg, räkna med att spendera en eftermiddag att ta bort oljetråget från din Stratus

Du behöver:.
Hylsnyckelsats
. Domkraft.
Två bilen står.
Plasthandskar.
Lång platt skruvmejsel.
Mallet.
Plastback.


1.
Kontrollera temperaturmätaren på instrumentpanelen inne i Stratus. Obs när mätaren läser ljummet. Ta bort oljetråget (som kräver att dränera smutsig olja) när motorn är varm kan leda till att den smutsiga oljan bränner fingrarna.
2.
Höj sedan med hjälp av en domkraft och pallbockar. Ställ bilen domkraften bakom fronten förarsidan däck på själva chassit. Skjut en pallbock under bilen när Stratus lyfts på förarsidan. Placera domkraften under en plats på chassit, och lägre fordonet. Upprepa denna process för passagerarsidan.
3.
Tag på plasthandskar och skjut under fordonet framifrån hålla skiftnyckel och plastback inom räckhåll.

4.
Leta efter oljetråget, som är stor och grå. Det finns en bult plugg som sticker ut i oljetråget. Placera plastback under denna bult.
5.
Lossa bulten med en skiftnyckel istället för att starta och sedan när det är löst nog, avsluta med handen. Vissa olja stänka på dig eftersom det först rinner ut i soptunnan. Ta bara bort den smutsiga handsken och få en ny. Vänta tills all olja runnit från oljetråget.
6.
Använd en 9mm hylsnyckel att ta bort bultarna som håller oljetråget till motorfästet. Dessa är belägna i ytterkanten av oljetråget. Placera dem åt sidan.
7.
Sätt chefen för platt skruvmejsel mellan läppen av oljetråget och montera och träffa rumpa av det med en hammare. Detta kommer kil den platt huvud mellan pannan och montera, så att du bända bort det. Fortsätt runt omkretsen tills oljetråget lossnar.

Tips och varningar


 • Kasta smutsig olja i plastback på en mekaniker butik, där de kan använda den för att köra verktyg.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan återställa vit billack
  hur man byter kylvätskan i en 97 galant
  hur du ändrar bränslefiltret på en 2001 kavaljer
  felsökning av en 1998 ford Windstar bromsar
  hur man installerar bak bromsbelägg på en Honda
  de bästa sätten att ta bort klistermärke lim från en bil fönster
  hur man byter chevy kavaljer tändkablarna
  hur man återställer ljuset oljebyte på en Honda Odyssey
  hur man byter bränsle filter på en ’98 Dodge Durango
  axeluppriktning verktyg