olja behandling för hög körsträcka motorer

olja behandling för hög körsträcka motorer

Olja är en viktig del av motorer. Motorer är tillverkade av mycket noggrant sammansatta metalldelar som måste arbeta snabbt och precist för att köra motorn. Olja smörjer dessa delar och ger dem möjlighet att hålla längre genom att tillhandahålla en buffert mellan de olika delarna av motorn som rör sig tillsammans. Utan dessa smörjmedel skulle metalldelarna slipa ihop och bära ner motorn. Över tid kan föroreningar bygga upp i bilen olja, tills den måste ersättas för att fortsätta att göra sitt jobb.

söker hög Miltal Oljor

En hög körsträcka olja är helt enkelt en olja avsedd för användning i äldre motorer som redan har upplevt en betydande mängd av slitage. Efter att ha kört bilen så många miles, kan dessa motorer vara mer utsatta för problem än nyare motorer. När du tittar på oljor, leta efter etiketter som säger "hög körsträcka" eller anger att de är för äldre motorer. Dessa innefattar två tillsatser som inte finns lika ofta i normal bil smörjmedel.

bränna bort hämmare

Bränn-off-hämmare är extra tillsatser för att göra det mycket svårt för oljor för att förbränna om de når någon av brännkammare i motorn. Förbränns oljor lämna efter rester som kan bygga upp i förbränningsrummet när de bränner och orsaka problem för motorn med tiden.

Seal Balsam

Seal balsam tillsatser särskilt utformade för att hjälpa täta små läckor i packningar. Dessa kemikalier är utformade för att tränga in i gummit på packningen sälar och få dem att expandera. I teorin, bidrar detta till tätning utrymmen som skulle kunna utveckla i äldre motorer på grund av slitage. Även tätningen balsam inte kan lösa större läcka problem, de kan sakta ner hastigheten med vilken olja läcker ut.

Tillsats Överväganden

Det finns vissa tvivel om att dessa tillsatser är helt effektivt för att hjälpa äldre motorer behålla sin integritet eller förbättra deras funktioner. De tillsatser som redan är lagt till normala motoroljor har visat sig förlänga livet för motorer. Det är inte troligt att extra tillsatser skulle förbättra motorer i betydande grad, eller de skulle användas i alla motoroljor. Mekanik debatt om hög körsträcka oljor är värt den extra kostnaden eller inte.

Oljebyte Times

Hur ofta Oljan ska bytas i en hög körsträcka motor beror på vilken typ av motor och hur den används. Hög körsträcka olja används ofta i bilar med 75. 000 miles eller mer på vägmätare, men är inte nödvändigtvis behövs om motorn är igång bra. Om oljeläckage är uppenbara, eller bilens avgaser har blivit mörkt eller sotiga så kan det vara dags att byta till en starkare olja.


Relaterade artiklar


hur man byter en strålkastare på en 04 banbrytande
hur man använder en omloppstid buffert rengöring sporre
hur man byter strålkastare på en Ford Ranger
hur man manuellt justera trumbromsar på en Kia Sportage
hur man rengör en bilbarnstol för en Chrysler Jeep
hur man installerar bakre bromsarna på en 2002 Jetta
definition av bakre länkar krängningshämmare
hur man får platina rodium och / eller palladium av en katalysator
hur man byter ut en bränslefilter på en 1990 toyota corolla
hur man installerar yttre weatherstrip på en c3 corvette dörr