hur platsen-reparera enskiktsfärg bas och klarlack

hur platsen-reparera enskiktsfärg bas och klarlack

Popular Mechanics erbjuder några garantier för dem som befinner hemska repor på sina bilar: Många av dessa repor kan repareras med lite polering och slipning. I allmänhet har de flesta bil repor går endast genom den tydliga överlack och underlack av bilen, den primer, och slutligen stål av kroppen, inte berörs. Reparera detta baslack och klarlack repa kan återvända din bil till sin normala skönhet

Du behöver:. .
Vatten
Tvål.
Hink.
Svamp eller trasa.
Ren handduk.
Skokräm.
Skål.
Sandpapper.
Slipkloss.
Gnugga förening.
Frotté trasa.


1.
Rengör repig med varmt vatten och mild tvål. Blanda vatten och tvål i en hink tills de bildar skum, tvätta därefter området med en svamp eller trasa indränkt i denna blandning. Torka repig området noggrant med en ren handduk.
2.
Gnid kontrasterande skokräm i repad yta med en ren trasa. Se till att färgen på polska kontrast till bilen så att du tydligt kan se den sticka ut. Detta kommer att bidra till att du inte orsakar mer skada med alltför mycket slipning.
3.
Fyll en liten skål med kallt vatten och två till tre droppar mild tvål. Denna tvål och vatten blandning kommer att smörja ditt sandpapper och gör jobbet renare och säkrare
4
Wrap ultrafina, torr /sandpapper. . (2. 000-eller 3000-grus) runt en slipkloss. Doppa sandpapper i skålen och låt det dra i två till tre minuter, tills den är ordentligt blöt.
5.
Slipa repad yta på alternerande 60-graders vinklar i korta, lätta drag. Stopp ofta att åter vått papper, det sandpapper måste stanna blöt hela tiden
6
Sand i lätta drag tills du kan se de kontrasterande färg försvinner. . . Som denna färgen försvinner, är du slipa baslack och klarlack så att de täcker scratch. När du kan se någon mer färg, sluta slipa.
7.
Torka noggrant med din ren handduk och leta efter tecken på scratch. Upprepa föregående steg om scratch fortfarande visas, tills den är helt borta.
8.
Buff den nyligen reparerade området med att gnugga förening för att återställa glansen av klarlack. Applicera gnugga förening direkt till en frotté trasa och polera i en cirkulär rörelse för att ta bort några tecken på slipning.
9.
Gnid kratsade området med en ren trasa för att ta bort eventuella förening. Tvätta och torka området igen om det behövs för att ta bort ränder.

Tips och varningar


 • När reparationen är klar kan du ansöka bilvax för att lägga ännu mer glans till ditt finish.
 • Använd en effekt buffert i stället för en frotté trasa för att polera området. Endast använda detta verktyg om du är bekant med det, eftersom felaktig användning kan orsaka skador.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör insidan av strålkastarna på en 2002 VW Golf
  hur man byter en 1989 corvette bränslefilter
  hur man byter en PCV ventil i en 1997 Camry
  hur ändrar växellådsolja i en 1990 Jeep Wrangler
  hur man blöda radiatorn på en neon
  hur man byter en o2 sensor på en 2000 medborgerlig
  instruktionerna för att installera strålkastare på en 2001 Pontiac Grand Am
  hur man byter en bromsrotortemperatur på 1995 honda
  hur du ändrar blinker glödlampa på en 1999 Jetta
  hur man byter strålkastaren glödlampa på en 1997 Jeep Cherokee sport