hur man skyddar broms rotorer

hur man skyddar broms rotorer

Bromssystemet är ett av de viktigaste säkerhetsdetaljerna av någon bil. Bromsarna är vad låter din bil att stanna på efterfrågan vid trafikljus, stoppskyltar eller för att förhindra kollision med ett annat fordon. Bromsen Rotorn är en metallskiva som bromsbeläggen grepp på för att stoppa eller bromsa bilen. Om rotorer slits ut, kan bilen inte hinner stanna. Skydda bromsen rotorer är av avgörande betydelse för att hålla bromssystemet fungerar korrekt
1.
Kör tryggt och undvika smäller på bromsarna. Om du gör en hel del hårt stoppa körning och missbruk dina bromsar kommer kuddar och rotorer slits ut mycket snabbare. Tillåt extra följande avståndet mellan dig och bilen framför dig att minimera bromsar stress.
2.
Tillbaka bromsbeläggen regelbundet. Har elektroderna kontrolleras vid varje oljebyte och ersätta dem när de börjar se slitna ut. När elektroderna är slitna, de inte längre skyddar rotor, och rotorn kan skadas när bromsok slå ner på det för att stoppa bilen.
3.
Coat din rotorer med skyddande beläggning. Det finns många olika ämnen på marknaden som kan skydda din rotorn från vägsalt, regn vatten och andra frätande ämnen väder. En mekaniker kan göra detta åt dig på begäran, och medan det finns en avgift för tjänsten, kommer det vara billigare än att få rotorer maskinbearbetade eller ersättas i händelse av korrosion eller skador.

tips och varningar


 • Om bromsarna börjar halka eller skrikande, få dem inspekteras omedelbart. Elektroderna kan vara dålig, eller rotorerna kan skev, och systemet skulle behöva service så snart som möjligt.


 • Relaterade artiklar


  Hur tar jag bort sönderrostade avgasrör bultar?
  hur man byter en strålkastare på en ’99 Ford F-150
  hur man byter bränsle filter för en 2007 Ford Taurus
  Lägga till en licens bilhandlare till ett befintligt bilbranschen
  Hur lägger du transmissionsolja till en Plymouth hingstföl
  bortskaffande av slutna bly-syra batterier
  Hur vet du när du behöver nya däck på en Prius?
  riktningar för polering en bil
  hur ändrar tändkablarna på en 1995 Camaro
  hur ändrar bromsljusen i en 2007 Chrysler Sebring