hur man byter ut en bränslefilter på en 1990 toyota corolla

hur man byter ut en bränslefilter på en 1990 toyota corolla

Som en del av allmänt underhåll och skötsel av din 1990 Toyota Corolla, måste du byta regelbundet sin bränslefiltret. Även om en del är ganska billig, med en mekaniker ersätta det kan bli kostsamt. Men du kan byta det själv hemma med lite know-how och inga särskilda verktyg. Genom att ersätta det själv får du inte bara bli mer bekant med din Corolla men spara pengar också. Du bör ändra ditt filter ungefär var 60. 000 till 80. 000 miles enligt Toyota Corolla manualer.
1.
Öppna huven på din 1990 Toyota Corolla.
2.
Leta bränslefiltret. Det är på långt till höger --- om den står längst fram på bilen som den står inför --- precis bakom luftfiltret och fäst antingen av brandväggen eller den yttre panelen av motorrummet med en metall clip-liknande enhet.
3.
Kroka bränslefiltret från klippet håller den på plats.
4.
Koppla linje från toppen av den befintliga bränsle filtret och sätt in den i toppen av den nya bränslefiltret. Det skulle bara dra bort utan verktyg.
5.
Koppla linje från botten av befintliga bränslefiltret och sätt in den i botten av nya bränslefiltret. Återigen bör det dra strax utanför. Om linjen inte glida av filtret lätt kan du behöva kontakta en mekaniker om dina rader.
6.
Sätt bränslefiltret till din Toyota Corolla med klämman. Se till att din bränsleledningar fortfarande förs in helt i bränslefiltret.
7.
Börja Corolla och leta efter tecken på bränsleläckage från runt filtret. Om bränslet läcker dubbelkolla att linjerna sitter ordentligt i filtret. Om de är och det är fortfarande läcker, kan du behöva gå tillbaka filtret och få ett nytt eller kontakta din mekaniker.

Tips och varningar


 • alltid ihåg att utföra rutinunderhåll på din Toyota Corolla enligt bilens instruktionsbok.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter avlägsna batteriluckan på 2002 accord
  hur man ändrar strålkastare på 2005 chevy banbrytande
  hur du tar bort färgfläckar från bilens matta
  ford bränslefilter installation
  hur man beräknar hastigheten i fordon
  hur man byter ett däck på en Fiat 124
  hur ändrar glödlampor signal ljus på en 1996 Lincoln
  Felsökning av vindrutetorkare på en 2002 Camry
  den bästa tändstift för en Chevrolet Venture
  hur man installerar strålkastare i en 2007 Ford Taurus