hur man byter olja i en 2001 honda

hur man byter olja i en 2001 honda

Oljan insidan av 2001 Honda Accord är det som håller de rörliga delarna inuti motorn svalna smörjas och. Oljan pumpas ut i oljetråget och genom oljefiltret. Gång att oljan lämnar oljefilter, går in i olja i motorn och pinnar till alla inre delar. Gång att oljan börjar att bryta ner, kommer oljan inte att kunna skydda de inre delarna som det ska. Honda rekommenderar byte av olja på 2001 Honda Accord var 3. 000 miles

Du behöver:. .
Jack
Pallbockar.
Olja dropplådan.
14 mm-millimeters fast nyckel.
Rena trasor.
Oljefilter tång.
Nytt oljefilter.
Tratt.
Ny oil-5/20.


1.
Park från 2001 Honda Accord på en plan yta och stäng av motorn. Öppna huven och ta bort olja locket. Oljelocket kommer att ha 5 /20 markerade på topp.
2.
Jack upp främre delen av 2001 Honda Accord och ställ pallbockar under ramen järnväg bakom varje framdäcket. Sänk Accord på ramen järnväg. Se till att Accord är säker på pallbockar.
3.
glider under förarsidan framsidan av bilen och leta reda på avtappningspluggen på baksidan av oljetråget. Avtappningspluggen är på mycket baksidan av oljetråget. Oljetråget avtappningsplugg är en 14 mm bult huvudet.
4.
Skjut olja dropplådan under oljetråget avtappningspluggen. Vrid avtappningspluggen motsols med en 14 mm-millimeters fast nyckel för att lossa. Slutför skruva ur oljepluggen med fingrarna. När alla oljan har runnit ut i oljetråget och in i dropplådan, torka bort avtappningspluggen med en ren trasa och skruva fast oljepluggen tillbaka i oljetråget. Dra åt avtappningspluggen tillbaka ner tätt med 14 mm-millimeters fast nyckel.
5.
Leta oljefiltret på baksidan av motorn. Oljefiltret om 2001 Honda Accord är på baksidan av motorn rakt upp från oljetråget. Oljefiltret är i horisontellt läge. Skjut oljan dropplådan över nog att fånga den lilla mängd olja som kommer ut av den horisontella oljefiltret. Ta bort oljefiltret med oljefiltret tång. Vrid oljefiltret motsols för att lossa oljefiltret. Slutför skruva ut oljefiltret med handen. Kasta oljefiltret i dropplådan.
6.
Torka av fasad oljefilterhuset med en ren trasa. Gnid en liten mängd av använd motorolja på gummitätningen på oljefiltret. Detta gör det möjligt oljefiltret att skruva på stramare till oljefilterhuset. Skruva den nya oljefiltret på horisontella trådar med handen. Dra åt oljefiltret hårt med handen. Vänd sedan oljefiltret annan en fjärdedel runt med handen för att säkerställa täthet oljefiltret. Skjut dropplådan fram under Accord.
7.
Skjut tratten i oljan påfyllningsröret. Lägg 4,5 liter av 5 /20 motorolja till motorn. Ta bort tratten från oljan påfyllningsröret och skruva oljelocket tillbaka på olja påfyllningsröret.
8.
Veva motorn och låt motorn gå ca 30 sekunder att fylla upp oljefilter. Stäng av motorn och kontrollera oljan. Oljenivån bör stanna full på 4,5 liter. Kontrollera motoroljan på motorn oljestickan på förarsidan av motorn.
9.
Skruva oljelocket tillbaka på oljelocket filler. Stäng huven.
10.
Jack upp 2001 års Honda Accord och ta bort stöden till domkraften fram under rambalkar. Sänk Accord till marken.

Tips och varningar


 • Du kan också använda lämplig storlek oljefilternyckel att ta bort oljefilter. Oljefiltret tången tycks greppa bättre.
 • Använd inte oljefiltret tång vid åtdragning av oljefiltret eftersom oljefiltret tång kan punktera oljefiltret.
 • alltid skyddsglasögon vid byte av motorolja.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera auto a / c under vintern
  nackdelarna med att äga en bil
  hur man tar hand om din Audi ar läder av hög kvalitet
  hur man byter höga monterat tredje bromsljus på en Ford Focus
  hur man kan hoppa startar en 1995 mercedes elegans
  hur man delar sand gummi
  hur du tar bort en smält trasa från krom rör
  hur man installerar en switch bromsljus på en 1994 Camry
  olika chevy motorer
  Hur man säljer en dieselbil