hur man byter en vattenpump på en 1994 toyota corolla

hur man byter en vattenpump på en 1994 toyota corolla

Vattenpumpen på 1994 Toyota Corolla skjuter kylvätska genom fordonssystem och arbetar via ett motordrivet band. De flesta människor först märker att vattenpumpen inte fungerar när den gröna vätska, kylvätska, läcker från fordonet. Om det går obemärkt kan dock vattenpumpen lämnar så småningom kommer du med en överhettning fordon på den sida av vägen. Så om du börjar lägga märke till kylvätskan platser under bilen efter att den har satt en längre tid, se till att kontrollera din vattenpump-snart.

Du behöver:
Avfall pan
. Pallbockar.
Hylsnyckel.
Skruvmejsel.
Momentnyckel.
Vattenpump.
Ersätter packningar.
Packning GRUNDPOLISH.
Kylvätskan.

Vattenpump borttagning


1.
Höj suffletten. Koppla bort den negativa batterikabeln. Tappa ur kylvätskan från systemet genom att öppna kylaren och motorn dräneringskranar blocket. Tappa ur kylvätskan i en papperskorg pan för omhändertagande. Lyft och stödja fordonet med hjälp pallbockar.
2.
Ta bort det främre motorfästet (montering isolator). Lossa vattenpumpens bultar, generator låsbulten och pivot muttern med en hylsnyckel. Shift generatorn tills bandet är lös och sedan ta bort bältet. Ta bort de återstående fyra bultar på vattnet remskiva med en hylsnyckel och skilja den från Vattenpumpen.
3.
Koppla loss tilloppsslangen och kringgå slangar från insugningsröret. Ta bort inloppsröret genom att ta bort de två klämma bultar och muttrar på baksidan av pumpen med en hylsnyckel. Ta bort fästbulten för oljesticksröret med en hylsnyckel. Ta bort röret och mätstickan och omedelbart plugg hålet i motorblocket för att förhindra att vätska från sipprar in och förorenar oljan.
4.
Ta bort skydden för den övre (nummer 3) och mitten (nummer 2) kamrem täcker. Ta bort vattenpumpen fästskruvar och dra av enheten på framsidan av motorn.

Vattenpump Installation


1.
Placera packningen vattenpumpen ("O -ring ") på blocket och rock med packning sealer. Installera den nya vattenpumpen. Dra åt vattenpumpen fästskruvar till 11 ftlbs. med momentnyckel. Installera om kamremmen täcker. Kontrollera att de sitter korrekt och inte gnugga på bältet eller andra rörliga delar i motorn.
2.
Byt ut packningen på mätstickan röret och lätt coat det med motorolja. Ta bort pluggen och installera oljesticksröret och mätstickan. Dra åt fästskruven till 82 tum lbs. med en momentnyckel.
3.
Placera en ny O-ring på inloppsröret och rock med packning sealer. Sätt tillbaka röret till vattenpumpen. Fäst klämmorna och skruvarna för att hålla röret på plats. Dra åt bultarna till cirka 7 till 9 ft lbs med en momentnyckel. Koppla sedan vattenintag och vattenslangar bypass tillbaka till inloppsröret.
4.
Tillbaka vattnet remskiva och delvis dra åt de fyra skruvarna på trissan. Installera frekvensomriktaren band till den remskivor och justera till rätt spänning. Med bälten ordentligt placerade och justerat kommer vattnet remskiva motstå svarvning. Väl inställd, dra åt bultarna till mellan 16 och 18 fotlbs med en momentnyckel.
5.
tillbaka främre motorfästet. Stäng dräneringskranar på motorblocket och radiator. Fyll motorn med kylarvätska och anslut den negativa batterikabeln. Starta motorn och titta under fordonet för att bekräfta några läckor förekommer.

Tips och varningar


 • Före installationen av den nya vattenpumpen, jämföra den med en du tog bort bara för att garantera trissa placering, orientering och övergripande inställning verkar vara samma.
 • När stickan är borttagen, noga med att inte tillåta någon kylvätska rinner in i området. Om kylvätska går in i oljesystemet, byta olja innan motorn startas på nytt.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter höga bromsljus i en 1992 Honda Civic kombi
  hur du tar bort den främre vänstra dörren panel på 1994 Buick LeSabre
  Hur berätta om en bil batteriet behöver bytas ut
  bilbatteri säkerhet
  hur man byter en serpentin bälte i en 1998 Pontiac Firebird
  hur kontrollerna av vätska servostyrning i en Cheva Silverado
  hur man skriver en effektiv Begagnad bil annons
  hur man rengör strålkastarna på en 2001 accord
  hur man byter en strålkastare på en ’96 förorts
  effekten av kallt väder på avg bilbatterier