hur man byter en distributör mössa och rotor

hur man byter en distributör mössa och rotor

Fördelarlocket och rotorn under huven är mycket viktiga aspekter av din bils tändsystem. Tändkablarna är anslutna till fördelarlocket, och som rotorn roterar med motorns varvtal, skickar den en signal till varje tändkabeln när det passerar genom, skicka gnista till motorns cylindrar. Med tiden blir distributör mössor och rotorer utsliten från kontinuerlig användning. Byte av dessa delar betraktas som en del av rutinmässigt underhåll och är en mycket enkel uppgift på de flesta fordon.

Du behöver:
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
. Skruvmejsel.
Verkstadshandbok för din bil (tillval).
Ersättning fördelarlock och rotor.


1.
Öppna huven. Sök upp en återförsäljare. Det kan hjälpa att ha en butik handbok för din märke och modell på bilen, men det är i allmänhet en enkel del att hitta eftersom den har alla tändkablarna kommer ut av det och kör till motorns tändstift.

2.
Ta bort fördelarlocket utan att dra tändkablarna av. Du kan ta bort tändkablarna om du vill, men se och märka dem samt fördelarlocket sig med en markör och en bit tejp så att tändföljd på motorn inte störs. Locket kan fästas på i ett par olika sätt. Många mössor har gångjärn klipp fast på återförsäljaren själv som håller locket på. Dessa kan dök upp för hand eller med en platt skruvmejsel. Locket kan också skruvas på, i vilket fall lokalisera bultar (eller skruvar) och ta bort dem med en hylsa eller en skruvmejsel.
3.
bort rotorn sitter under fördelarlocket. Rotorn är en plast komponent som glider på distributören axeln. På många bilar rotorn avlägsnas genom att helt enkelt dra rakt upp från distributören axeln. Mer moderna bilar kan ha en liten bult eller skruven som håller rotorn på plats och kommer att behöva tas bort innan rotorn kan dras av.
4.
Skjut in den nya rotorn på distributör axel i omvänd återsändande med att trycka ner den på axeln. Rotorn kommer att ha en liten fördjupning i det som garanterar korrekt positionering med axeln av distributör. Installera bulten eller skruven som håller rotorn på plats i tillämpliga fall.
5.
Överför tändkablarna från den gamla fördelarlocket till den nya gemensamma jordbrukspolitiken en i taget för att undvika att blanda ihop Tidpunkten ordning. När du tar bort tändkablarna, dra upp dem från basen där de glider in på den gemensamma jordbrukspolitiken och inte från ledningen själv för att undvika att skada dem.
6.
Tillbaka fördelarlocket i samma inriktning som den gamla mössa installerades. Locket kommer bara gå på ett sätt som gör att clipsen eller bultarna att vara ordentligt fastsatta. Starta motorn för att säkerställa att den är igång riktigt och skjuter på alla cylindrar.


Relaterade artiklar


hur man kontrollerar felkoder på en 1993 Toyota Celica GT
hur man byter en Mercedes E-320 batteri
hur man byter kylvätskan i en 2004 Ford F150
hur man delar sand gummi
hur man byter tändstift på en BMW 328
ford van säte avlägsnande
eclipse främre stötfångare avlägsnande
hur man byter bränslefiltret på en 1995 Buick Riviera
hur man kan anpassa Jetta strålkastare
hur du ändrar de främre bromsarna på en 1990 Geo Prizm