hur du tar bort 2000 Dodge Caravan tändstift

hur du tar bort 2000 Dodge Caravan tändstift

Tändstiften på en 2000 Dodge Caravan ger gnista till motorn, och är en integrerad del av den inre förbränningsprocessen. Med tiden kan klyftan på tändstiften bredda eller pluggar kan förlora effektivitet, vilket kommer att orsaka problem med funktionaliteten av motorn. För att fixa det du behöver byta tändstift, men det första steget är att ta bort dem från motorn

Du behöver:. .
3/8-tums Ratchet och förlängning
Spark-uttaget.


1.
Låt motorn svalna innan du tar bort tändstiften. Börja med tändstift tråd längst till vänster på motorn, närmast kylaren. Håll tändstift kabeln så nära topplocket som möjligt. Ta bort pluggen tråd genom att dra bort den från motorn och vrida samtidigt.
2.
Skruva loss tändstiftet från motorn med 3/8-tums Ratchet, förlängning och tändstift uttag. Löst in tändstift tråden i tändstift plats så att du inte blandar ihop eller korsar tändstift kablar när du går att återmontera motorn.
3.
Upprepa steg 1 till 2 för varje återstående tändstift, som arbetar i taget så att inga kablar eller tändstift få passeras.

Tips och varningar


 • På V6-motorn kan torkarmotorn i vägen samtidigt som man försöker att ta bort tändstiftet. Flytta om torkar-motorn modulen ur vägen med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag.


 • Relaterade artiklar


  hur reparera blottare blinkers på en 1994 huggare Ciera
  hur man rengör hjullager
  hur man byter huvudcylindern på en 2500 bagge diesel
  hur man återställer datorn på en 1997 BMW 528i
  hur du tar bort rost från fälgar
  hur man Lube en kulled
  hur man byter strålkastarnas lampor för en F150
  hur du justerar strålkastarna på en 2000 Mitsubishi Eclipse
  hur man byter en mini oljefilter
  hur man installerar en freon nätfilter