instruktioner för att byta olja i en Jeep Liberty

instruktioner för att byta olja i en Jeep Liberty

Chrysler introducerade kompakta SUV Jeep Liberty 2002. Utanför USA är det Jeep Liberty som kallas Jeep cherokee. Alla modeller för Jeep Liberty behovet av att ha regelbundna oljebyten för att få ut det mesta av fordonet. Ren olja bildar en tunn film över rörliga delar i motorn, vilket minimerar friktion och strömavbrott. Byt olja ungefär var 3. 000 miles. Lyckligtvis byter olja är en enkel uppgift på Jeep Liberty. Oljetråget är tillgänglig från under fordonet, och oljefilter är synlig i närheten. Med rätt verktyg och byte filter och olja, kan du ändra din Jeep Liberty's olja i ungefär en timme eller mindre

Du behöver:.
Skiftnyckel
. Plasthandskar.
Tömning bin.
Ersätter olja.
Byte filter.
Olja-filter verktyg.
Domkraft.
2 pallbockar.

anvisningar


1.
Eftersom Jeep Liberty är en kompakt SUV, höja fordonet är ett bekvämt sätt att komma åt dess mage . Använd en domkraft för att höja den ena sidan av fordonet, och skjut en pallbock ungefär en fot in mot mitten av Liberty på en plats på chassit. Sänk fordonet och upprepa processen på andra sidan.
2.
Vänta med att byta olja tills temperaturmätare på instrumentbrädan visar motorn är ljummen. Detta förhindrar att dränera olja från brinnande händerna, och ser till att oljan kommer inte att vara så cool att det rinner för långsamt från oljetråget.
3.
Glider under Liberty från fronten och leta efter oljetråget. Oljetråget, en stor metall låda, är under motorn. Oljan-pan kontakten bult sticker ut på oljetråget.
4.
Placera en behållare under kontakten och lossa den med skiftnyckel, vrida den moturs. Ta på plasthandskar och använda handen för att avsluta skruva loss kontakten, så att den smutsiga oljan kan rinna ut. Vänta på all olja till slut rinner från pannan, och sedan skruva bulten kontakten igen.
5.
Leta vit, cylindrisk oljefilter på motorn placeras nära oljetråget . Slå in Oljefilterverktyg runt omkretsen av oljefilter och börja lossa den genom att vrida olja-filter verktyg moturs. Slutför lossa oljefiltret med handen.
6.
Kontrollera att den nya oljefiltret matchar det gamla oljefiltret i höjd och omkrets. Gnid en liten mängd ny olja runt sigillet på det nya oljefiltret att garantera en bättre anslutning till motorfästet. Twist det nya filtret på motorfästet med handen och avsluta skärpa den med Oljefilterverktyg.
7.
Öppna huven på Liberty och skruva loss motorn-oljelocket. Häll i ny, ren olja och ersätta den gemensamma jordbrukspolitiken, skruva på till hands täthet. Kontrollera att fordonet har rätt mängd olja genom att ta bort stickan och notera huruvida oljan når under märket FULL på änden av mätstickan.


Relaterade artiklar


hur du tar bort djurspillning från billack
verktyg för underhåll av fordon
hur man byter en glödlampa strålkastare på en 2001 honda lx
hur man byter torkarbladen på en 1995 Ford F-150
hur man läser koderna på en 1994 Chrysler Concorde
hur du ställer in tändningen på en liten block ford
hur du tar bort den bakre dörrpanelen på en 2002 Buick LeSabre
hur man byter en bil bränslefilter
2004 Toyota Camry främre bromsrotortemperatur avlägsnande
hur man byter en bränslepump i en 1987 corvette