hur man tar betalt en inomhus bilbatteri

hur man tar betalt en inomhus bilbatteri

Enligt lyckligt liv, borde ett bilbatteri laddas om den har lagrats under lång tid, om det av misstag har tömts eller om batteriet åldras och bara behöver en skjuts tillbaka till heden. Inomhus laddning skiljer sig inte mycket från laddningen utomhus, men vidta försiktighetsåtgärder när du laddar ett batteri inomhus som gnistor kan lätt antändas om batteriet laddas görs felaktigt

Du behöver:
Skyddsglasögon
. . Bil batteriladdare.
Förlängningssladd (AWG spårvidd).
Voltmeter.


1.
Använd skyddsglasögon. Skydda dina ögon från eventuella utspädd svavelsyra lösning som kan utlösa reaktion på batteriets brandfarlig vätgas.
2.
Placera batteriladdaren på en konkret, plan yta avstånd från brännbara material och trä. Använd laddaren i ett garage eller källare där det är borta från hushållsinventarier.
3.
Placera volt inställning av batteriladdaren på 12 volt och välja en låg amp inställning som kommer att debitera batteriet långsamt. Sakta ladda bilbatteriet kommer desulfate kristallisation av bly sulfater, som ger en högre avkastning strömstyrka produktion.
4.
Välj rätt batteri-typ inställningen på laddaren om tillämpligt. De flesta moderna bilbatterier använda en konventionell /lågt underhållsbehov batteriet. Använd en kompatibel AWG sladd mätstången om det är nödvändigt för att nå garaget eluttaget.
5.
Applicera den röda positiva krokodilklämman till den positiva polen av batteriet först. Placera den svarta negativa krokodilklämman på icke-lackerad metall fäste. Aktivera laddaren. Låt batteriet laddas under sex till åtta timmar. Ladda aldrig batteriet över 8 timmar (om inte regisserad av batteri-laddare manuell), eftersom det kan skada de interna komponenterna.
6.
Testa batteriets spänning med en voltmeter och ange dess ringer på 0-50 V sortiment. Koppla från batteriladdaren från batteriet. Anslut voltmetern positiva röda kabeln till batteriets pluspol. Anslut den svarta kabeln till den negativa polen. Kontrollera spänning, om batteriet har en räckvidd på 12. Från 6 till 12,8, är batteriet laddat. Håll ladda batteriet om det har en spänning under10 V.

tips och varningar


 • När du laddar batteriet inomhus, förvara batteriet så långt bort från laddaren som sin klämma kablar gör det möjligt att undvika gnistor.
 • Maximera laddningen genom att rengöra rost och smuts från att batteriets terminaler före laddning.


 • Relaterade artiklar


  de bästa sätten att ta bort klistermärke lim från en bil fönster
  hur man byter chevy kavaljer tändkablarna
  hur man byter en kupol ljus i en 2006 Honda CRV
  hur man byter en bil bränslefilter
  hur man återställer ett säkerhetssystem på en saturn ion
  hur man byter strålkastare i en 2003 S10 pickup
  hur du tar bort vatten från bensin tankar
  hur man byter strålkastarnas lampor i en 2003 toyota corolla
  hur man programmerar en smart nyckel
  hur man skall annonsera en bil online