hur man hittar den dag på sidan av nya däck

hur man hittar den dag på sidan av nya däck

Däcksidan av ett däck innehåller en hel del information om däckets: storlek, lastkapacitet, hastighetskategori och slitage faktorer är inkluderat i sidoväggen information. En del av den information som krävs för att bli stämplad i sidan av däcket är det datum då däcket har tillverkats
1.
Titta på däcksidan för en sträng med bokstäver och nummer som börjar med "DOT". Strängen är över 10 siffror. Om du hittar bara "DOT" följt av mindre än 10 bokstäver och siffror, sedan full DOT nummer som du behöver finns på andra sidan av däcket.
2.
Gå till slutet av DOT nummer och skriv ner de fyra sista siffrorna. De ska alla vara tal, som 3199 eller 1506. Dessa siffror ange datum för tillverkningen av däcket.
3.
Avkoda däcket datum. De första två siffrorna är den vecka på året, och de sista två siffrorna är tillverkningsåret. Till exempel, "3199" betyder att däcket är tillverkad i 31 veckan av 1999.

Tips och varningar


 • Mest garantier däck är giltiga i sex år. Däcket Företaget kommer att använda den veckan och tillverkningsår för att starta garantiperioden.
 • Alla däck som säljs i USA skall ha ett antal punkter. Om du ser ett däck med ett nummer som inte börjar med DOT, är det inte en amerikansk juridisk däck.


 • Relaterade artiklar


  tips på avgas byte
  hur man installerar tändkablarna i en Honda Civic
  hur man får platina rodium och / eller palladium av en katalysator
  bilvax vs formsläppmedel vax
  hur man byter bränslefiltret i en 1998 Mitsubishi hägring
  hur man byter ut en O2 sensor på en 2000 Altima
  hur man byter en strålkastare på en 2001 mustang
  hur du justerar strålkastarna för en Silverado
  hur ändrar kylvätskan i en Elantra
  hur man byter ett luftfilter på en 2006 GMC Envoy