hur man byter olja på en Jeep Patriot

hur man byter olja på en Jeep Patriot

Jeep Patriot är en linje av tunga stadsjeepar som införts av Chevrolet 2007. För samtliga modeller, ändra bilens olja minst var 3. 000 miles. Oljan smörjer olika delar av motorn som rör sig, vilket minskar friktion och förlust av makt. Byte av olja garanterar fordonets delar fungerar bra och håller längre än garantin. Lyckligtvis byter olja på en Jeep Patriot är relativt enkelt, med tanke på fordonet är så högt från marken, du troligtvis inte kommer att behöva jack fordonet upp för att komma till nödvändiga komponenter. Så länge du har rätt verktyg och byte filter, kommer det här jobbet inte ta dig mer än en timme, om

Du behöver:. .
Ersätter Filter
Filtrera Ändra Tool.
Tratt.
Plasthandskar.
Pappershanddukar.
Byte motorolja.
Plastback.
Skiftnyckel.

anvisningar


1.
Kontrollera temperaturen visas i bilens instrumentbräda och vänta på att byta olja när mätaren läser en ljummen temperatur . Annars kan tömma den smutsiga oljan bränner din hand.
2.
Sätt på två plast handskar att hålla händerna rena och glida under fordonet framifrån. Om du inte kan få under fordonet, höja Patriot med hjälp av en domkraft och två pallbockar, för stabilitet.
3.
Leta oljetråget, som ser ut som en stor metall box under motorn. En avtappningsplugg sticker ut från botten. Stick den plastback under denna plugin.
4.
Använd skiftnyckel för att lossa avtappningspluggen, vrida det moturs. När pluggarna lösa, använda din hand för de senaste några varv. Den smutsiga oljan kommer att hälla snabbt ut ur avloppet och stänka på fingrarna. Låt oljan rinna tills ingenting kommer ut och sedan ersätta kontakten oljetråget.
5.
Leta upp oljefiltret, som ser ut som en tjock, vit cylinder stoppade under motorn. Trä på Oljefilterverktyg runt omkrets av det. Vrid verktyget moturs tills filtret är lös och avsluta med händerna.
6.
Jämför det gamla filtret till det nya filtret för samma omkrets och höjd. Gnid lite ren olja på tätningen av det nya oljefiltret med fingret. Vrid nya oljefiltret på motorfästet med handen för att få lås igång, och avsluta med Oljefilterverktyg, vrida medsols.
7.
Öppna huven och leta reda på motor oljelocket. Skruva detta och fylla motorn med ny olja. Sätt tillbaka locket och dra ut oljestickan, som har en gul handtag. Den motorolja markeringen på mätstickan bör finnas i hela tic på huvudet på mätstickan.

Tips och varningar


 • hand om dina smutsiga oljan i en närliggande mekaniker butik.


 • Relaterade artiklar


  felsökning av en bilbatteriet laddas ur
  hur ändrar motorolja återställt den en 2002 chevy Monte Carlo SS
  syntetisk olja tips för en 2005 Dodge Neon
  hur man återställer datorn i en 1986 acura
  hur ändrar strålkastarnas lampor i en VW GTI
  hur man byter en bromsrotortemperatur på 1995 honda
  hur man rengör plastlinsen på bilens instrumentbräda
  hur man tömma kylaren på en 2001 Grand Am
  hur man byter tändstift i en 1996 Nissan Maxima
  orsaken till misslyckanden tändspole