hur man byter en mini oljefilter

hur man byter en mini oljefilter

Mini motor har ett utbytbart patron oljefilter som är monterad på baksidan av motorn som ska bytas när du utför en rutin olja change. The Mini Cooper är en liten bil gjord av BMW (Bayern Motor Works) och finns i coupe eller konvertibla karossutformningar. BMW införde Mini under 2002 och den kvarstår i produktion med minimala förändringar och med 2010. Mini använder en tvärställda motorn och växellåda att skapa mer utrymme i kupén, som rymmer fyra vuxna.

Du behöver:
tråget
. 36 mm hylsa.
Spärrnyckel.
Skruvmejsel.
Byte oljefilter och O-ring tätning.
Motorolja.
Momentnyckel.


1.
Öppna huven. Leta oljefilterhuset som är monterad på baksidan av motorblocket nära passagerarsidan brandväggen. Placera en dränering smärta under passagerarsidan av motorn för att fånga oljeutsläpp när du tar bort oljefiltret.
2.
Fäst en 36 mm hylsa till en spärrnyckel. Placera uttaget över maskinbearbetade muttern på oljefilterhuset cap. Vrid nyckeln i moturs riktning och ta bort oljefilterhuset mössa.
3.
Dra olja filtret från oljan filterhuset mössa och kasta det.
4.
Bänd gummi O-ringen från spåret i oljefiltret lock med en vanlig skruvmejsel och kassera den. Var noga med att inte trycka ut locket med en skruvmejsel, vilket kan orsaka ett oljeläckage. Placera en ny O-ring (som kommer med det nya oljefiltret) på oljefiltret locket genom att sträcka den över basen av den gemensamma jordbrukspolitiken och arbeta in den i spåret med fingrarna. Smörj O-ringen genom att tillämpa ett tunt lager ren motorolja på den med fingret.
5.
Sätt in en ny olja filterpatron, med gummitätning uppåt, i oljefiltret huven tills den sitter ordentligt.
6.
Tryck oljan filterlocket församling tillbaka på monteringsytan på baksidan av motorblocket tills det dyker på plats. Nu tråd oljefiltret mössan i medurs tills det är för hand. Placera 36 mm hylsa på en momentnyckel. Skjut stickkontakten på maskinbearbetade muttern på änden av oljefilterhuset mössa och vridmoment det till 23 mul-lbs. , Eller något mer än åt för hand.
7.
Kontrollera oljenivån med mätstickan. Ta bort oljepåfyllningslocket på toppen av motorn och tillsätt motorolja (kontrollera viskositet krav stämplat på toppen av Oljepåfyllningslock) så att nivån till märket FULL på oljestickan. Byt ut oljestickan och stäng huven. Ta bort oljefiltret från under bilen.


Relaterade artiklar


hur man blöda de bakre bromsarna på en 2003 saturn ion jag
hur du ändrar o2 sensorn på en 1999 BMW 328i
hur ändrar kabinluften filtret i en 2005 vw GTI
hur man byter ett batteri på fob för en Mercedes E-320
hur man rengör svarta säten trasa bil
hur man förhandlar om försäljning av din begagnade bil
hur ändrar främre bromsbelägg på en Ford
hur du hittar bränslefiltret på en 1985 chevy s10 blazer
hur man byter dimma ljuset i en 2002 Nissan Maxima
hur man programmerar en smart nyckel