hur man byter en 2000 luft Avalon kupéfilter

hur man byter en 2000 luft Avalon kupéfilter

När du vill ersätta en 2000 Avalon kupéfilter-eller ett luftkonditioneringssystem partikelfilter som Toyota kallar den-du kommer att spara några kronor om du gör detta själv. Glöm inte bort, dock att en Toyota Avalon kupéfilter är inte bara den utdragbara och pop-in-typ, som råder på många moderna fordon. Korrekt Avalon kupéfilter byte tar lite kunskap och några fasta gör-det-själv-upplevelse. Det första du ska göra är att ta bort handskfacket för att komma åt kupéfilter

Du behöver:.
Stjärnskruvmejsel.
Platt skruvmejsel.
Skiftnyckel.


1.
Leta undercover under handskfacket. Locket hålls på av tyngdkraften klipp. Ta tag i kanterna och dra ner ordentligt för att släppa det. Dra ut och bort.
2.
Öppna handskfacket och hitta airbag sele täcka, nära fronten, på den övre högra sidan. Använda en vanlig skruvmejsel, försiktigt bända öppet lock, skjut upp det, bort och ut ur hålet.
3.
Bort de fyra skruvarna som fäster handskfacket på fordonet samt en låsbulten. Använd en Phillips skruvmejsel och vrid i en moturs riktning. Använd din skiftnyckel för att ta bort den lilla låsbulten, även vrida den moturs. Dra handskfacket ut och bort från fordonet.
4.
Koppla bort switch Nedgångsluckan genom att ta tag först och sedan dra kabelstammen ordentligt till höger för att frigöra den från omkopplaren korrekt .
5.
Leta i kabinen filterenheten hållare, över och bakom frånkopplad Nedgångsluckan switch. Skjut den lite åt vänster och sedan dra den rakt ut och bort.
6.
Ta bort kupéfilter som bor på toppen av filterenheten. Ersätta den med en ny, sedan upprepa installationen i omvänd att sätta ihop kupéfilter församling och i handskfacket.

Tips och varningar


 • Toyota rekommenderar att du byter kabinen eller luftkonditionering filter varje 15. 000 miles eller 12 månader.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter ett oljefilter på en 1999 corvette
  vad är det bästa sättet att rengöra nytt glas bilen strålkastare?
  hur man byter bromsbelägg på en 1997 VW Jetta
  hur man byter S10 motorfästen
  2005 vägvisare bränslefilter installation
  hur man kan förhindra automatisk rost
  hur man får ett oljefilter från en ford zx2
  hur du tar bort sprayfärg från en bildörr
  hur man rengör bilinredningar naturligt
  hur du tar bort oxidation och bromsdamm från aluminiumhjul