hur man byter en 1996 geo switch metro tändning

hur man byter en 1996 geo switch metro tändning

Om du misstänker att ditt 1996 Geo Metro har en defekt tändningslåset, så det måste bytas ut så snart som möjligt. En indikation på att du behöver en ny är då nyckeln fastnar i låscylindern och kan inte tas bort. Ett annat tecken är om du kan infoga och ta bort din nyckel, men låscylindern i tändningslåset kan inte kopplas till "ON". Lyckligtvis ersätter tändningslåset, som omfattar låscylindern är en ganska lätt jobb att göra själv

Du behöver:.
Hylsnyckel med adaptrar.
Ersättning tändningslåset.
Platt huvud skruvmejslar.


1.
Lossa kabeln batteriuttag för din 1996 Geo Metro. Detta kommer att eliminera alla chanser att bli skadad av en airbagen medan han arbetade på tändningslåset. Var noga med att vänta minst 15 minuter innan något annat arbete på det elektriska systemet eller på tändningen själv.
2.
Använd en platt skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna från nedre delen av rattstången locket. Ta bort den övre delen av rattstången locket, som kommer att lossna när den nedre delen är utskruvad. Var noga med att hålla skruvarna och täcker tillsammans så att delarna inte blandas ihop med andra delar eller förlorade. Koppla den elektriska anslutningen fliken leder till tändningslåset, som nu avslöjas efter borttagning rattstången locket.
3.
Använd en platt skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna som håller tändningslåset på plats. Se till att tändningen vrids till läge "Av". Skjut tändningslåset försiktigt ut sedan koppla den elektriska anslutningen fliken på insidan av tändningslåset, som avslöjas när du tar bort tändningslåset.
4.
Anslut den elektriska anslutningen fliken det nya tändningslåset och skjut den nya tändningen på plats. Se till att tändningen vrids till läge "Av" innan skjuta det i. Väl på plats, vrid tändningen på, du kommer att höra ett klick från en flik som framträder från botten av tändningslåset ansluts med den del av rattstången där tändningslåset är inrymt. Fäst skruvarna som håller tändningslåset på plats. Anslut den elektriska anslutningen flik som leder till tändningslåset, som först avslöjades när rattstången locket togs bort.
5.
Anslut den negativa kabeln batteripolen och testa att vända på bilen på. Om den inte startar, se till att tändningen matchar den exakta placeringen av den tidigare tändningen och att alla elektriska anslutningen flikarna är anslutna.
6.
Tillbaka styrning kolumn täcker genom att ersätta den övre halvan av locket innan du skruvar i den nedre delen.


Relaterade artiklar


hur du tar bort rost från tråd fälgar
vad är en legering blandning?
hur man byter bränsle filter på en Ford Focus
rensar upp plast strålkastare
hur man installerar en freon nätfilter
hur man byter en 1998 ford mustang bakljus
hur du tar bort en 1983 Dodge RAM baklucka pickup
hur du vill justera din 1997 grand prix strålkastare
hur pris en bil på Kelley Blue Book
hur man byter parkeringsljuset i en astro van