hur man byter bromsbelägg i en 1994 corolla

hur man byter bromsbelägg i en 1994 corolla

Både främre och bakre bromsarna på din 1994 Toyota Corolla är skivbromsar, dvs de bromsbelägg för att generera stoppa kraft för att bromsa fordonet. Bromsbeläggen är redo för byte, ett gnisslande eller låg nivå väsande ljud kommer att börja visas från däcket området när fordonet är i rörelse. Det främre bromsarna står för cirka 70 procent av bromskraften, så de kräver i regel mer frekvent vård och underhåll för att behålla tillräcklig bromskraft

Du behöver:.
Jackstands.
Tire järn.
Tång.
C-klämma.
Momentnyckel.
Hylsnyckel.
Bromsvätska.


1.
Stöd framsidan av ditt fordon på pallbockar för att ändra den främre bromsbeläggen eller baksidan av fordonet för att ändra tillbaka bromsbeläggen. Använd ett däck järn för att ta bort muttrarna. Dra hjulet av och ställ åt sidan. Tappa några av bromsvätska ur huvudcylindern reservoaren som förhindrar spill av vätska.
2.
Dra på bromsoken bakifrån som sittplats kolven i bulten och sedan lossa och bort de två bromsok monteringsbultar med en hylsnyckel. Ta sedan bort hela bromsok och placera den åt sidan men låt inte bromsvätskan linje lossnar.
3.
Livet bromsbeläggen ut och ta bort följande resterande komponenter med hjälp av ett par av tång. anti-skrika shims, fjädrar, pad indikatorer slitage och pad stödplattor
4
Inspektera andra bromsdelarna för skador, inklusive rotorer, bromsok och kolvar. . Sätt tillbaka plattorna pad stöd och slitage indikatorer (med pilen går i riktning av rotation). Sätt tillbaka bromsklossarnas och två anti-skrika fjädrar. Flytta ok över med en C-clamp med något att trycka i hålet. Sätt tillbaka bromsoket monteringsbultarna genom att dra åt till 25 ft lbs. med momentnyckel.
5.
tillbaka hjulet och muttrarna. Dra åt muttrarna med ett däck järn med hjälp av en stjärna mönster för att säkerställa jämn åtdragning. Sänk fordonet bort av pallbockar och fylla på systemet med bromsvätska. Pump bromsen flera gånger före start av fordonet för att se all luft ur systemet och kuddar sitter mot rotorer.

tips och varningar


 • Byt alltid bromsbelägg på framhjulen som en uppsättning och på bakhjulen som en uppsättning. Det är dock Byte av bromsbelägg på bakhjulen krävs inte varje gång den främre bromsbeläggen har ersatts.
 • Var försiktig så att inte bromsbeläggen att komma i kontakt med fett eller olja.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en strålkastare i en 2002 sunfire
  hur man rengör ett avgassystem header
  hur man klä armstöd
  Camero fönster motor avlägsnande
  hur du justerar handbromsen på en ’98 kavaj
  hur man ändrar strålkastare på 2005 chevy banbrytande
  Hur identifiera bilen, som bygger på de symptom
  hur du ändrar strålkastarna på en Jetta
  hur man byter en glödlampa strålkastare på en 2001 honda lx
  hur du tar bort en 1992 kavaljer dörrpanelen