hur man byter bränsle filter på en 2005 Duramax diesel

hur man byter bränsle filter på en 2005 Duramax diesel

Dieselmotorer funktion annorlunda än bensinmotorer i ett par olika sätt. För en, kan diesel absorbera vatten, vilket gör bränslefilter ännu viktigare än någonsin. I själva verket rekommenderar Chevrolet Byte av bränslefilter på en 2005 Duramax Diesel varje 15. 000 miles för att säkerställa att vatten inte kommer att få i motorn. Byte av filter är enkel att göra, och det tar ungefär 30 minuter att göra

Du behöver:.
Strap skiftnyckel
. Tråget.
Byte bränslefilter.
Lätt fett.


1.
Leta bränslefiltret på passagerarsidan av bilen, bakåt fenderwell. Öppna pyskranen på botten av bränslefiltret rinna ut något vatten från filtret och dra den elektriska anslutningen till vattnet sensorn. När allt bränsle är dräneras ut, dra pyskranen.
2.
Bort bränslefiltret från filterhuset med bältet skiftnyckel. Häll innehållet i bränslefiltret i dräneringstråget. Ta bort vattnet sensorn från botten av bränslefiltret.
3.
Coat O-ringen tillsammans med ersättnings bränslefiltret med fett och montera den o-ringen på byte filter. Installera vattnet sensorn i byte filter. Installera det nya filtret på filterhuset med händerna. Anslut ledningarna i lager sele med händerna.
4.
Pop huven. Leta reda på bränsle primer-knappen längst upp på filterhuset. Tryck in den i 30 gånger eller tills det blir extremt svårt att trycka, vilket som kommer först. Starta bilen och låt den gå i fem minuter. Om den inte startar, tryck i bränslet primer knappen ytterligare 30 gånger.


Relaterade artiklar


hur man rengör strålkastarna på en 1999 ford Tarus
hur man återställer datorn på en Audi tiptronic-växellådan
hur ändrar pluggar i en 300c
hur man förhandlar om försäljning av din begagnade bil
hur man skriver en effektiv Begagnad bil annons
hur man byter torkarbladen på en 1995 Ford F-150
hur man byter batteri i en Keyless avlägsen
hur man återställer tjänsten motorn snart ljus på min nissan
hur man byter strålkastarna på en 2003 Jetta
hur du ändrar bakljus på en 1995 Toyota Camry