hur man avfetta & rengöra motorn i en Honda Accord

hur man avfetta & rengöra motorn i en Honda Accord

Att hålla motorn på din Honda Accord rena och fettfria inte bara kommer att hålla det ser bra ut, det hjälper också att det fungerar bättre. En tjock hinna av fett och smuts orsakar din motor att köra varmare, vilket minskar dess effektivitet och livslängd. Håll ett öga på din motor genom att inspektera det varje gång du få oljan bytt. När du märker fett att bygga upp, rulla upp ärmarna och ge din motor en bra rengöring

Du behöver:.
Gamla droppe trasa
. Plast matkassar.
Silvertejp.
Plasthandskar.
Motor avfettningsmedel.
Trädgårdsslang med munstycke.
Torr handduk.
Gammal trasa.


1.
Parkera bilen på en jämn yta, och köra motorn under några minuter för att värma upp den. Det fett och smuts blir lättare att rensa bort om det är lite varmt. Motorn bör inte vara varm, dock. Bred en gammal droppe trasa under bilen för att skydda din uppfart från fett som kommer att falla ner från motorn.
2.
Sätt nödbromsen på och öppna motorhuven. Leta reda på alla elektriska delar under huven som kan skadas av tungt vatten spray: tändspolar och moduler, kepsar distributören, snorkla i slutet av luftintag box, och allt annat som ser svaga eller inte vattentät. Täck dessa element med plast matkassar, och tejpa påsar livsmedelsbutik stängas ordentligt med tejp eller maskeringstejp.
3.
Sätt dina skyddshandskar på. Ansök avfettningsmedel till alla kvarvarande synliga delar av motorn. Var inte snål med avfettningsmedel. Låt avfettningsmedel att sitta på motorn i 15 minuter. Det är viktigt att göra det möjligt att arbeta för hela 15 minuter för bästa resultat.
4.
Använd en trädgårdsslang med sprutpistol att spraya avfettning bort, tillsammans med grus och grime. Var mycket noggrann med din sköljning för att få bort alla spår av avfettningsmedel.
5.
Använd en gammal handduk att torka av motorn. Ta bort alla plastpåsar och tejp. Om de element som säckarna är smutsiga, torka av dem med en gammal trasa. Du kan också slå på motorn och låt den gå några minuter för att hjälpa vattnet avdunstar snabbare.
6.
Efter droppe trasa är torr, vik eller rulla ihop till använder nästa gång du avfetta din motor. Förvara den borta från kemikalier eller värme.

Tips och varningar


 • inte tillåter avfettningsmedlet röra måla på utsidan av bilen. De avfettningsmedel innehåller kemikalier som kan mar din lack.


 • Relaterade artiklar


  hur man säljer begagnade däck och fälgar
  Hur man säljer en bil på craigslist.org
  hur man kan kontrollera däcktrycket på en bensinstation
  Hur tar jag bort sot från bil lack?
  hur pris lastbil på Kelley Blue Book
  hur du fyller i oljebehållaren i ett Sears hantverkare 3 1 / 2 ton domkraft
  hur du ändrar luftfiltret på en 2000 Jeep Cherokee
  hur man tar hand om din Audi ar läder av hög kvalitet
  hur man installerar tändkablarna i en Honda Civic
  hur man byter bakre bromsbelägg på en Ford F-150 truck