hur du tar bort ett gammalt däck från en Allum fälgen

hur du tar bort ett gammalt däck från en Allum fälgen

Däck, liksom många andra delar av en bil, användning slits och måste till slut bytas ut. Det första steget i denna process är att ta bort däcket från fälgen. Ett däck ligger på en fälg med inget mer än lufttrycket. Detta lufttryck pressar kanterna av gummi mot fälgen för att skapa en tät försegling. Däck kan tas bort från Allum (förkortning för aluminium) fälgar på samma sätt som annan metall hjul. Medan Allum fälgar är ganska tålig, alltid vara noga med att inte träffa och skada ytan av fälgarna med några verktyg.

Du behöver:
tröttna tryckmätare
. Hammer.
Arbetshandskar.
Hard fettet (vid behov).


1.
Placera däcket tryckmätaren på spindeln av däcket och tryck försiktigt tills du hör luft läcker ut. Töm all luft genom att hålla mätaren på plats mot stammen av däcket. (Däcket kan inte tas bort förrän det är tomt på luft. )
2.
Placera däcket och fälgen på en plan yta. Placera handen mellan däcket och fälgen och dra isär dem. När du får ett bra grepp om däcket helt separera den från kanten. Applicera hårt fett till kontaktpunkterna på fälgen, om nödvändigt, för att underlätta processen.
3.
Placera klo av en hammare mellan däcket och fälgen om du inte kan ta bort den för hand. Dra däcket från fälgen, för att med hjälp av vård Undvik att vidröra av hammaren mot aluminium fälg-Det kan orsaka repor. När ena kanten av däcket är avstängd, dra resten av däcket från fälgen.

Tips och varningar


 • Hard fett är ett smörjmedel som vanligen som används i däck borttagning.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter strålkastarnas lampor för en F150
  tändstift byte
  hur du lägger kylvätska en 1999 chevy venture radiator
  Hur ersätta 2002 ford explorer tändstift
  hur man ändrar HID-lampor till halogener på en Toyota Prius
  felsökning av en 2001 Dodge Grand Caravan
  hur man kan kontrollera växellådan
  hur man skriver en effektiv Begagnad bil annons
  hur man kan få bränslepumpen på en 1992 toyota corolla
  hur ändrar vätskan manuella växellådan på en 1996 miata