DIY oljebyte för en 2004 Ford Taurus

DIY oljebyte för en 2004 Ford Taurus

Det är en bra idé att byta olja i en 2004 Ford Taurus var 3. 000 miles. Men om du inte gör en massa stop-and-go kör du kanske kan förlänga tiden mellan oljebyten. Ett tips när du byter oljan är att göra det direkt efter körning när oljan är varm, eftersom den gamla oljan och föroreningar rinna lättare. Naturligtvis behöver du handskar och andra skyddskläder eftersom du kommer att göra med het olja som kan orsaka svåra brännskador

Du behöver:.
Domkraft
. Pallbockar.
Tråget.
Handskar.
Skiftnyckel eller brytare bar.
Filter nyckel.
Oljefilter.
API motorolja.


1.
Höj bilen med domkraft och stöd den på pallbockar. Ställ in pannan oljeavtappningspluggen under bilens oljetråget.
2.
Formen är nära mitten av bilens front och är omgiven av överföring pannan och katalysator. Med hjälp av en skiftnyckel, skruva loss och ta bort avtappningspluggen som sitter på baksidan av pannan. Sätt tillbaka avtappningspluggen på ett säkert ställe så det inte går förlorade.
3.
Vänta tills alla oljan rinna in i tråget. Så småningom kommer att mattas av till en rännil och sedan stanna. Anslut avtappningspluggen gång all olja tappas ur.
4.
Ta bort det gamla oljefiltret, som ligger vid främre delen av oljetråget, med hjälp av ett filter skiftnyckel för att lossa den.

5.
Installera det nya filtret, dra åt den på plats för hand. När det är ombonad, använda filtret skiftnyckel för att dra åt det om ett halvt varv. Aldrig för hårt.
6.
Sänk bilen utanför domkraften.
7.
Ta oljepåfyllningslocket av och stoppa i fyra kannor av API motorolja med hjälp av en tratt i påfyllningsröret. Oljan påfyllningslocket är nära främre delen av motorn i mitten.


Relaterade artiklar


hur man byter en Toyota kupéfilter
hur man byter olja i en 2000 toyota corolla
hur man byter bilbatteri i en Cadillac DeVille
hur du lägger transmissionsolja till 2002 F150 automatisk
hur man rengör strålkastarna på en 1999 ford Tarus
hur man installerar en klinga vindrutetorkare på en 2005 Pontiac G6
Subaru motoridentifikationsnummer
hur du ändrar strålkastarna på en Honda CRV
hur man manuellt justera trumbromsar på en Kia Sportage
hur du tar bort rost från tråd fälgar