hur man kan förbättra gas körsträcka med på rätt sätt med tändstift

hur man kan förbättra gas körsträcka med på rätt sätt med tändstift

Byta tändstift inte kräver en doktorsexamen i fysik, men det är viktigt att göra jobbet på rätt sätt. Annars kommer du avgaser och betala mer vid pumpen. En viktig fördel av förändrade tändstift är att kravet på varje plugin ger ledtrådar om din motorns prestanda. Spetsen på tändstiftet som finns inuti motorn ger denna information. Oljefyndigheter indikera ett problem som läckande tätningar. Missfärgning kan visa att motorn går på för hög temperatur

Du behöver:.
Tändstift lucka mätverktyg.
Tändstift.
Tändkablarna.
Dielektriskt fett.
Wrench, tändstiftshylsor och förlängning.
Mekaniker handskar.

förbättra bränsleekonomin genom att ändra tändstift


1.
Koppla bort jordkabeln på batteriet för att eliminera eventuella elektriska stötar. Ta bort varje tändstiftet och inspektera den innan du installerar ett nytt. Leta efter ledtrådar till motorns prestanda.
2.
Fortsätt genom att ta bort och sedan installerar eller byter ut varje tändstift snarare än att ta bort alla tändkablarna. Undvik att blanda ihop trådarna eftersom stickpropp måste branden i sekvens. Behålla samma tråd med samma tändstift, precis som det var monterat på fabriken.
3.
Justera tändstift gapet som rekommenderas för din bil. Klyftan varierar amongcars. Kontrollera med återförsäljaren, en Biltema eller rådfråga reparationsmanualer att hitta rätt lucka.
4.
Montera tändstiftet korrekt och undvika att strippa trådar i din motor, som även kallas "gängorna. " Installera plugin i rätt vinkel och rotera den för hand. Undvik felaktig installation eftersom den orsakar allvarliga skador på din motor och det är sannolikt att minska din körsträcka eftersom kontakten inte är korrekt placerade.
5.
Använda högpresterande tändstift eftersom de är mindre benägna att spricka och håller de längre.
6.
Använd dielektriskt fett på tips av tändstift för en bättre elektrisk anslutning. Applicera fett på toppen som ansluter till tändkabeln.
7.
Inspektera och byt tändkablarna. Byt ut alla kablar om någon visar brännmärken eller om någon har en misslyckad slut kontakt som inte leder elektricitet.
8.
Byt tändstift var 30. 000 miles inte din tillverkare rekommenderar ett annat intervall. Kontrollera och byt tändstift med kortare intervaller när man verkar i extrema temperaturer.

Tips och varningar


 • För en del tändstift, som de monterade på baksidan av motorn kan du behöva en förlängning av den nyckeln. Förlängningen är användbart för tuffa vinklar.
 • Även om du plundra de trådar, kan du förmodligen fixa det med tråd reparationssats, men de flesta mekaniker skulle välja kinesiska vatten tortyr över det jobbet. Det är så tuff.
 • Du kommer att märka en ojämn tomgång, dålig acceleration eller ping när det är problem med en av dina tändstift eller kablar.
 • Du kan spara lite av pengar genom att justera gapet och hålla gamla tändstift, men att optimera bränsleekonomi, är det bättre att byta ut kontakterna på regelbundna mellanrum.
 • Det är uppenbart efter att du har utfört detta en gång, men du bör Se alltid till att bilen inte är igång när du byter ut pluggarna.


 • Relaterade artiklar


  hur du installerar en bränslefilter i en Mazda B2000
  hur man programmerar fjärrstyrning fjärrkontroller i en Hyundai Sonata
  hur du ändrar luftfiltret på en 2000 Honda Odyssey
  hur man installerar strålkastarna på en 2003 Ford Thunderbird
  hur man byter en tätning oljetråg
  hur man byter bränsle filter på en 2000 Toyota Camry
  1998 Jeep Grand Cherokee motoralternativ
  hur man kan kontrollera datumet för en Motorcraft batteri
  hur ändrar strålkastarna i en 1989 Fleetwood
  Hur man säljer en begagnad bil på autotrader.com