hur man byter GM oljetrågets & motorfäste bultar

hur man byter GM oljetrågets & motorfäste bultar

Oljetråget på General Motors (GM) fordon ligger på nedre mitten av motorn och som är fastsatt på botten av motorn med cirka 15 metallfästen runt den yttre kanten av oljetråget. Motorn montera bultarna på GM fordon finns på undersidan front höger och vänster sida av motorn. Motorn montera bultarna säkra motorfäste mellan motor och ram av fordonet. Alla bultar på oljetråget och motorn montera bultarna måste vridas för att specifikationerna för den specifika fordonet.

Du behöver:
domkraft
. Ratchet set.
Gummihammare.
Oljetråget.
Oljetråget packning.
Momentnyckel.
Motorfäste fästskruvar.
Ägarens instruktionsbok /servicemanual.
2 pallbockar.
Träskiva.

Ta ur och installera Sump


1.
Höj den främre delen av GM fordon lyfta från marken med hjälp av domkraft och stödja vikten av GM fordonet på ett par pallbockar.
2.
Placera Töm behållaren under avtappningspluggen på undersidan av oljetråget. Ta bort pluggen med hjälp av spärrnyckel ställa och låt rinna motorolja i avloppet behållaren. Byt kontakten till botten av oljetråget och spänn kontakten med spärrfunktion set. Ta bort Töm behållaren från under fordonet.
3.
Ta bort alla metall bultarna från runt den yttre kanten av oljetråget med spärrfunktion set. Tryck på höger och vänster sida av oljetråget med gummihammare tills oljetråget lossnar på botten av motorn. Ta bort den gamla packningen.
4.
Placera den nya packningen oljetråget runt innerkanten på nya oljetråget. Placera det nya oljetråget på botten av motorn och ersätta metall bultarna på utsidan av det nya oljetråget.
5.
Dra åt metallen bultarna runt ytterkanten av det nya oljetråget med momentnyckeln i ett korsvis mönster (X). Vridmoment metallen fästskruvar specifikationerna för din specifika modell GM och i mönstret för den specifika modell och fyll på med olja innan motorn startas.

Ändra Motor Mount fästskruvar


1.
Höj GM modellen med hjälp av domkraft och vila fordonet på ett par pallbockar. Lossa metall motorfäste bultarna med spärrfunktion set. Placera domkraft under motorns oljetråg och placera en planka mellan oljetråget och domkraften för att sprida vikten om motorn. Lyft upp motorn tillräckligt för att ta bort motorns vikt från motorfästen.
2.
Ta bort en av metall motorfäste fästskruvar helt från fästet med spärrfunktion set. Skjut in den nya metallen motorfäste säkra bulten i beslaget och något åt bulten med spärrfunktion set. Lämna de andra motorfäste säkra bulten installeras för att hålla motorn monterad i ramen hela tiden.
3.
Ta bort den andra metallen säkra bulten från fästet med spärrfunktion set. Skjut in den nya metallen säkra bulten i montering och dra åt lite. Sänk motorn med domkraft och tag bort domkraften från under GM fordonet.
4.
Dra åt den nya metallen motorfäste bultarna med momentnyckeln. Vridmoment den nya metallen motorfäste fästskruvar specifikationerna för den specifika GM modell.
5.
Höj GM fordonet upp med hjälp av domkraft och ta bort par bilbockarna som stöder vikten av GM fordonet. Sänk GM fordon till marken.

Tips och varningar


 • Alla vridmoment specifikationerna kommer att vara i instruktionsboken eller servicehandboken för ditt specifika GM fordon.


 • Relaterade artiklar


  full storlek chevy generator remskiva avlägsnande
  det bästa sättet att rengöra klädsel bil läder
  hur man installerar dimljus på en 1998 Volvo S70
  hur man rengör vit duk i en skåpbil
  hur till vända bort ett ljus kontrollera motorn på en Nissan
  hur du ändrar strålkastarna på en 2002 chevy banbrytande
  Hur ersätta 2002 ford explorer tändstift
  hur man byter tändstift i en 1996 Nissan Maxima
  hur man rengör bil glas
  hur du ändrar luftfiltret på en 2000 Jeep Cherokee